Parchetul lui Lazăr, chemat să intervină. Lider sindical, bătut de mascaţi în plină stradă

(photos.com)

Subordonarea totală a universităţilor de către factorul politic prin eludarea tuturor normelor de recrutare şi promovare a personalului didactic universitar a atins cote periculoase şi transformă conducerile universităţilor în grupuri infracţionale organizate care folosesc în ultimă instanţă metode ale lumii interlope pentru a elimina liderii de sindicat incomozi, a tras un semnal de alarmă, într-un comunicat remis Epoch Times, preşedintele sindicatului "Solidaritate Universitară", Popescu Mugurel.

"Singura barieră în calea transformării universităţilor în structuri de tip mafiot o reprezintă cele câteva sindicate independente care mai activează astăzi. La Universitatea din Craiova, liderii şi membrii Sindicatului Solidaritate Universitară – (S.S.U.), membru fondator al Federaţiei Hermes, au fost supuşi tuturor formelor de abuz posibile, însă atacarea vicepreşedintelui sindicatului ce lucrează în cadrul Staţiunii de Cercetare Caracal, de către un grup de mascaţi pe drumul de la serviciu către casă, reprezintă o faptă deosebit de gravă, până la reducerea definitivă la tăcere nemaifiind decât un singur pas. Sindicatul Solidaritate Universitară depune o activitate constantă în semnalarea şi penalizarea tuturor abuzurilor conducerii universitare, asupra oricărui salariat al acestei instituţii. Răspunsul universităţii, concretizat în ameninţări oficiale adresate salariaţilor, mituirea unora dintre liderii acestei organizaţii, nu au produs efectul scontat, declarat public: distrugerea acestui sindicat. După toate loviturile încasate, Sindicatul Solidaritate Universitară şi-a continuat activitatea de apărare a drepturilor salariaţilor", a transmis Popescu Mugurel.

Potrivit şefului de sindicat, escaladarea agresiunilor precedente împotriva acestui sindicat, cunoaşte de două zile un nivel inacceptabil.

"Ziua de 19 martie 2019 marchează momentul în care bătăuşii mascaţi au fost folosiţi împotriva liderului sindical Mirea Ilie. La sfârşitul zilei de muncă, în drum spre casă, Ilie Mirea este atacat cu bâte de lemn de doi bărbaţi mascaţi coborâţi dintr-un autoturism. Nu poate fi vorba de un jaf şi nici de o confuzie. Mirea Ilie se deplasa pe bicicletă pe un drum drept, în câmp deschis, aşa cum îi impune rutina fiecărei zile de muncă. Acest salariat sindicalist a 'deranjat' conducerea Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Caracal în mai multe rânduri, fără să accepte cu resemnare abuzurile la care a fost supus mai ales în ultimii ani. Împotriva lui Ilie Mirea şi a altor membri ai S.S.U. s-au îndreptat recent şi membri Consiliului de Administraţie al Universităţii din Craiova. Sancţiunea adoptată de C.A împotriva acestor salariaţi este contestată de S.S.U. în instanţe de judecată prin declaraţii reale, complete şi corecte", a precizat Popescu Mugurel.

Sindicatul Solidaritate Universitară transmite că, în ciuda oricărei agresiuni şi a formei de manifestare a acesteia, rămâne fidel principiilor care definesc acţiunile sindicale.

"Noi condamnăm laşitatea atacului săvârşit asupra colegului nostru şi cerem opiniei publice, presei şi Parchetului General să mediatizeze şi să se implice în acest caz astfel încât agresiunile săvârşite asupra unui lider de sindicat să nu rămână nepedepsite", a conchis Popescu Mugurel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne