(P) Studiu: 3 din 5 femei au probleme de sănătate din cauza încălţămintei nepotrivite

Un studiu realizat recent a scos la iveală faptul că foarte multe femei se confruntă cu dureri sau deformări ale picioarelor, dar şi cu alte afecţiuni mai grave din cauza purtării îndelungate a încălţărilor nepotrivite.
modlet.ro
modlet.ro

Graba, lipsa timpului sau un buget limitat pot face parte din ansamblul motivelor pentru care reprezentantele sexului frumos nu fac întotdeauna cea mai bună alegere când vine vorba despre ce vor purta în picioare. De asemenea, chiar şi pasiunea pe care acestea o fac pentru un anumit model de încălţări, care poate nu este cel mai benefic pentru ele, poate influenţa decizia de a-l achiziţiona. Pentru a evita astfel de probleme, este timpul să schimbi felul în care faci cumpărături, începând de azi!

Descoperă ce trebuie să ai în vedere în timpul sesiunilor de shopping

· Lungimea şi lăţimea

De obicei, majoritatea persoanelor verifică lungimea încălţămintei, dar nu şi lăţimea pantofului. Acest aspect este foarte important pentru confortul, dar şi pentru sănătatea picioarelor tale! Dacă alegi un model de cizme lungi de dama, asigură-te că acestea se potrivesc perfect tuturor măsurătorilor tale. În caz contrar, vei avea de suferit. Circulaţia sângelui poate fi întreruptă dacă acestea te strâng, fie la nivelul gambei, fie la talpă, mai ales în timpul unei purtări îndelungate. Când le vei da jos, vei observa că picioarele tale sunt umflate şi reci. Senzaţia de frig o poţi simţi chiar şi pe parcursul purtării, chiar dacă nu îţi dai seama de motiv!

· Materialul şi anotimpul

modlet.ro
modlet.ro

Materialul din care este confecţionată încălţămintea este un lucru care trebuie să cântărească greu în luarea unei decizii. În general, cea mai recomandată este pielea naturală sau ecologică, mai ales în cazul în care îţi doreşti ghete pentru femei sau alte perechi potrivite sezonului rece sau ploios. De asemenea, pantofii eleganţi de calitate sunt fabricaţi tot din acest material. Motivul este simplu: pielea oferă un confort sporit şi se mulează după forma piciorului, este foarte rezistentă împotriva temperaturilor scăzute (mai ales dacă este căptuşită) şi a umezelii şi are o durabilitate deosebită în timp. Vara, în schimb, este bine să alegi încălţăminte din material textil, care lasă piciorul să respire. Trebuie să ştii ca materialele sintetice pot duce la apariţia infecţiilor fungice la nivelul piciorului.

· Preţul

Chiar dacă ai la dispoziţie un buget limitat, nu înseamnă că nu poţi alege produse de calitate. Specialiştii recomandă să investeşti, mai degrabă, în câteva perechi pentru fiecare anotimp, decât să îţi achiziţionezi numeroase încălţări mai ieftine, de-a lungul timpului. De asemenea, poţi profita de reduceri, oferte şi de lichidările de stoc ce au loc la schimbarea sezonului. În general, un preţ mai mare face dovada calităţii.

modlet.ro
modlet.ro

· Talpa şi tocul

Este de preferat să alegi modele cu o talpă moale, care nu pune presiune pe tendoane şi articulaţii atunci când păşeşti. În cazul încălţărilor cu toc, evită-le pe cele foarte subţiri şi achiziţionează-ţi, în schimb, perechi cu toc gros şi platformă, mai ales pentru o purtare îndelungată. Astfel, te vei feri de dureri şi probleme ce se vor întinde pe o durată mare de timp sau chiar permanent.

Tu te-ai confruntat vreodată cu afecţiuni cauzate de încălţămintea nepotrivită?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură