OZN-urile “străbat cerul nostru”, spune un fost ofiţer de informaţii al aviaţiei americane


Maiorul George Filer al 3-lea (centru), ţine un discurs în cadrul forumului “Citizen Hearing on Disclosure” la Clubul Naţional de Presă, 3 mai 2013.
Maiorul George Filer al 3-lea (centru), ţine un discurs în cadrul forumului “Citizen Hearing on Disclosure” la Clubul Naţional de Presă, 3 mai 2013. (Shar Adams/The Epoch Times)

WASHINGTON – Un fost maior al Forţelor Aeriene Americane, cu 5.000 de ore de zbor efectuate, a descris în detaliu întâlnirea sa cu un OZN, spunând membrilor Congresului participanţi la o audiere asupra apariţiilor extraterestre că el a fost interesant de OZN-uri de la acea întâmplare.

“Aceste nave spaţiale străbat cerul nostru ocazional şi teoria mea este că ele vin aici de mii de ani”, a spus maiorul George Filer al 3-lea în data de 3 mai, ultima zi a forumului “Citizen Hearing on Disclosure” desfăşurat pe parcursul unei săptămâni la Clubul Naţional de Presă din Washington, DC.

Filer a fost unul dintre cei 39 de martori care au oferit mărturii în timpul forumului, printre ei fiind foşti membri ai agenţiilor militare şi federale americane, cercetători, academicieni şi cetăţeni de rând.

Fost ofiţer de informaţii în aviaţia americană, Filer a fost un pilot staţionat la Baza RAF Sculthorpe din Anglia în ianuarie 1962. El se afla în timpul unui zbor de alimentare la o înălţime de aproximativ 9.100 de metri deasupra Mării Nordului când a fost anunţat de turnul de control din Londra că radarul a depistat un OZN.

Era în jurul apusului când a fost anunţat şi se făcuse noapte pe când a început să se apropie de locaţia obiectului neidentificat, aflat la o înălţime de aproximativ 300 de metri lângă Oxford şi Stonehenge, a spus el.

Filer a spus că putea simţi adrenalina în timp ce avionul său cisternă KB-50 J a depăşit linia roşie pentru viteză maximă ca să ajungă acolo. El a spus că turnul de control din Londra a eliberat zona.

Într-o declaraţie scrisă şi depusă în cadrul audierii el a descris experienţa după cum urmează:

“La aproximativ 30 de mile, Radarul meu APS-23 a detectat OZN-ul plutitor direct în faţa mea. Această navă spaţială a fost mai mare decât orice văzusem în aer înainte.

“Am simţit cum această navă trebuia să fie construită din oţel sau un metal puternic. Aveam o viteză de 680 km/oră în timp ce ne-am apropiat la aproximativ 16 km, când OZN-ul aparent a realizat că îl interceptam”, a spus Filer.

“Era o noapte întunecată; puteam să vedem doar o serie de lumini estompate în faţă similare cu cele ale unei nave pe mare. Acum doar 8 km ne separau. Dintr-o dată, OZN-ul părea să fi prins viaţă, luminile s-au intensificat mult şi OZN-ul a accelerat într-o manieră similară lansării rachetelor pe timp de noapte.

“Am văzut lumini mai puternice şi o accelerare uimitoare pe măsură ce OZN-ul s-a înălţat aproape drept şi dintr-o dată a dispărut. Aceste nave am aflat că se numesc nave mamă deoarece, la fel precum un purtător de avioane, ele transportă nave mai mici.

“Am întrebat turnul de control din Londra dacă au vreo rampă de lansare de rachete în zonă. Turnul părea să fie la fel de dezamăgit precum erau şi noi. Controlorul aerian a spus: Nu există rampe de lansare în acea zonă; vă mulţumim pentru interceptare, acum sunteţi liberi să va întoarceţi la misiunea voastră.”

Atenţie regală

Filer a spus că întâmplarea nu a atras o atenţie puternică deşi el a înregistrat incidentul în jurnalul său de navigare şi acesta a fost menţionat a doua zi în baza de operaţiuni. Câteva săptămâni mai târziu, totuşi, el şi echipajul său au primit o invitaţie la cină alături de prinţul Phillip, duce de Edinburgh, care a manifestat interes pentru experienţa lor.

“Aproximativ 7 dintre noi am stat în jurul unei mese discutând despre OZN-uri. Prinţul Phillip era foarte chipeş şi prietenos. El era foarte interesat de intercepţia noastră şi presupunem că a fost de asemenea informat de turnul de control al Londrei deoarece Forţele Aeriene Americane nu aveau vreun interes aparent”, a spus el în mărturia scrisă.

Când Filer l-a întrebat pe prinţ de ce este interesant de OZN-uri, acesta a spus: “Unchiul meu care m-a crescut, Earl Mountbatten, a văzut OZN-uri când se afla în Marină.”

Filer a spus că prinţul Phillip i-a povestit că a chestionat de multe ori echipajele unor avioane care au interceptat OZN-uri.

Maiorul a spus că el a cercetat subiectul OZN-urilor de-a lungul multor ani şi acum crede că extratereştrii au vizitat planeta Pământ de mii de ani.

El a făcut referire la structurile arheologice gravate în sol ce au fost găsite pe teritoriul Angliei. El crede că aceste structuri se aseamănă cu forma raportată a OZN-urilor de tip “navă mamă.”

“Acest complex de la Stonehenge şi Silbury Hill în Anglia, ar putea de fapt să reprezinte o vizită din partea unei rase extraterestre într-un trecut îndepărtat”, a spus el.

Filer a mai avut o altă experienţă cu navele extraterestre în timp ce lucra în Forţele Aeriene Americane, conform organizatorilor forumului Citizen Disclosure, dar el nu a discutat despre aceasta la eveniment. Filer este acum director regional al MUFON (Mutual UFO Network), o organizaţie nonprofit pe baza de voluntariat care a fost înfiinţată în 1969 pentru a înregistra şi studia OZN-urile. De asemenea, Filer redactează un newsletter săptămânal despre OZN-uri, numit Filer’s File.

Şi în anii mai recenţi au fost raportate apariţii de OZN-uri de către numeroşi cetăţeni din jurul lumii, deşi mărturiile lor nu au avut tăria de a convinge masele de oameni de existenţa acestor fiinţe extraterestre şi a navelor lor.

În Anglia, mai mulţi ofiţeri ai poliţiei britanice au fost implicaţi în cel puţin 430 de apariţii de OZN-uri, incluzând unul ce avea o mărime de 3 ori mai mare decât cea a unui teren de fotbal.

Gary Heseltine, ofiţer de poliţie în Regatul Unit, este creatorul PRUFOS, o bază de date a poliţiei pe care el o administrează într-o capacitate neoficială. Baza de date, care a fost lansată în ianuarie 2002, asistă ofiţerii de poliţie britanici, activi şi pensionaţi, care au avut experienţe cu OZN-uri.

Heseltine a spus că a sosit momentul ca oamenii să afle despre aceste lucruri fara ca cei implicaţi să fie ridiculizaţi.

Heseltine a luat cuvântul în cadrul forumului congresional Citizen Hearing desfăşurat la Clubul Naţional de Presă din Washington, D.C., în perioada 29 aprilie – 3 mai.

Scopul acelor discuţii a fost de a presa guvernul american să îşi deschidă documentele secretizate privind întâlnirile cu viaţa extraterestră şi OZN-uri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură