Oţetul din ierburi: decorativ şi delicios

Otetul pe bază de plante proaspăt tăiate din grădină este uşor de facut, economic, decorativ, gustos, şi distractiv de a fi facut
Otetul pe bază de plante proaspăt tăiate din grădină este uşor de facut, economic, decorativ, gustos, şi distractiv de a fi facut (Cat Rooney / The Epoch Times)

Oţetul din ierburi este uşor de preparat şi arată frumos pe masa de bucătărie. De asemenea este şi un bun cadou pentru o ocazie. Cumpăraţi sticle decorative ieftine, sau folosiţi sticle de vin pentru a face combinaţia voastră favorită de oţet şi ierburi.

Oţeturile cu ierburi pot fi folosite în orice preparare care necesită oţet. Există o varietate de oţeturi din care se pot alege, dar cele roşii, albe şi cele de orez au un gust mai fin. Oţetul de cidru poate ascunde gustul ierburilor, aşa că mai bine nu îl folosiţi. De obicei pun trei sau patru fire de ierburi proaspete în fiecare ceaşcă de oţet.

Încălzirea oţetului şi a ierburilor mai întâi nu merge aşa de bine ca turnarea de oţet fierbinte peste ele. De asemenea, sfatul meu este să nu adăugaţi usturoi, stafide sau piper, deoarece pot face mucegai. Rămâneţi doar cu ierburile proaspete de bază.

Ne place să folosim oţetul cu ierburi în sosurile de tomate şi adăugăm puţin zahăr pentru a echilibra gustul. De asemenea funcţionează foarte bine pentru marinarea puiului, peştelui şi legumelor.

Ierburile mele preferate sunt busuioc, oregano, salvie, tarhon, chimen dulce, rozmarin, lavandă, mentă, izmă creaţă, cimbru şi mărar.

Cum se face oţetul de ierburi

1. Rupeţi ierburile preferate din grădină. Spălaţi-le, ştergeţi-le cu prosopul şi uscati-le complet în aer.

2. Ştergeţi bine şi dezinfectaţi borcanele şi capacele

3. Alegeţi combinaţia de ierburi şi puneţi-le în borcane. Umpleţi borcane cu oţet, dar nu lăsaţi oţetul să atingă capacul.

5. Puneţi-le într-o zonă însorită pentru aproape 2-4 săptămâni.

6. Lăsaţi ierburile în borcane pentru încă 2-6 săptămâni, dar nu neapărat în lumina soarelui.

7. Acum puteţi înlătura ierburile cu o strecurătoare şi pânză de tifon.

8. Puneţi lichidul într-o tigaie cu coadă şi puneţi la foc mic. Apoi luaţi şi puneţi în borcane curate decorative. Lăsaţi să se răcească şi puneţi capacul.

Puteţi depozita oţeturile de ierburi în dulapuri, în ferestre, frigider sau pe masa de bucătărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură