Osunaarashi, primul luptător arab care va concura în divizia de elită din sumo-ul japonez

Egipteanul Abdelrahman Shaalan, cunoscut sub numele de 'Osunaarashi' (Marea furtună de nisip) a devenit primul luptător arab care accede în divizia de elită din sumo
Egipteanul Abdelrahman Shaalan, cunoscut sub numele de 'Osunaarashi' (Marea furtună de nisip) a devenit primul luptător arab care accede în divizia de elită din sumo (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)

Egipteanul Abdelrahman Shaalan a devenit primul luptător arab care accede în divizia de elită din sumo, sportul tradiţional japonez, în care este cunoscut sub numele de Osunaarashi ("Marea furtună de nisip"), informează presa niponă.

Asociaţia de Sumo din Japonia l-a promovat pe Osunaarashi în divizia Makuuchi, categoria maximă din acest sport, după ce a pierdut doar două lupte în opt turnee la care a participat la categoriile inferioare, în care şi-a făcut debutul în luna martie 2012.

"Sunt foarte mulţumit şi puţin nervos, deoarece mi-aş fi dorit să am mai mult timp la dispoziţie înainte să urc în categorie", a declarat luptătorul egiptean. Acesta va debuta în prima divizie japoneză cu ocazia turneului "Basho" de la Fukuoka, ultimul mare turneu de sumo al sezonului, care va avea loc pe 10 noiembrie.

Osunaarashi, cu o greutate de 146 kg, devine astfel al 14-lea luptător străin din divizia Makuuchi, compusă în total din 42 de luptători.

Străinii au reuşit să deprindă atât de bine tainele sumo-ului încă, începând din 2006, niciun luptător japonez nu a mai reuşit să câştige titlul de campion în vreunul dintre cele şase mari turnee anuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport