Orban: Politic, cu PSD-ul nu avem ce discuta, în schimb vom discuta cu toţi parlamentarii

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Politic, PNL nu are ce să discute cu PSD, însă liberalii poartă discuţii cu toţi parlamentarii pentru ca moţiunea de cenzură să nu treacă, a declarat luni premierul Ludovic Orban.

”Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii. Politic, cu PSD-ul nu avem ce discuta, în schimb vom discuta cu toţi parlamentarii pentru a le prezenta care este punctul nostru de vedere. Suntem cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. În această perioadă, Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei şi aici deja am avut o primă săptămână în care numărul de cazuri faţă de săptămână anterioară a fost în descreştere şi putem spune că am oprit creşterea, ceea ce este un rezultat important. De asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 20-21 - 2017, suntem în curs de elaborare a Programului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, program indispensabil pentru a accesa fonduri UE. De asemenea, ne confruntăm cu soluţionarea problemelor în aproape toate domeniile de activitate”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, premierul consideră depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură în plină criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus, drept un gest „politicianist” şi ”lipsit de responsabilitate”.

”Să vii să depui o moţiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri mi se pare un gest complet lipsit de responsabilitate şi un gest politicianist care nu face altceva decât să reducă capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm”.

Întrebat câte voturi are Guvernul pentru menţinerea în funcţie, premierul a precizat că PNL este în negocieri cu formaţiunile politice cu care a avut înţelegeri de-a lungul timpului.

Declaraţiile premierului Orban vin în condiţiile în care, în ultima vreme, PNL a racolat mai mulţi aleşi de la PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne