Orban intervine după ce şeful PSD l-a făcut mincinos pe preşedintele Iohannis

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că legea privind redeschiderea pieţelor în spaţiile închise a fost atacată la Curtea Constituţională, motiv pentru care nu a ajuns încă pe masa preşedintelui Iohannis spre promulgare.

Chestionat cu privire la faptul că şeful statului a afirmat că nu a primit legea la promulgare, prim-ministrul a răspuns:

„Sigur, am atacat la Curtea Constituţională pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de Guvern. O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de Guvern care este legată de starea de alertă şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. Cred că vineri am semnat atacarea”.

Precizarea premierului vine să contrazică afirmaţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, care îl acuzase luni dimineaţa pe preşedintele Iohannis că „minte din nou” când spune că legea nu i-a sosit la promulgat.

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele!!!”, a afirmat Ciolacu.

.
. (Facebook - Marcel Ciolacu)

Pesedistul a publicat şi un link cu site-ul Camerei Deputaţilor precum şi un print-screen potrivit căruia actul normativ ar fi fost trimis la promulgare în 12 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne