Orban, huiduit în Valea Jiului când s-a încurcat la numele unei mine

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a avut parte de huiduieli şi aplauze în timpul vizitei efectuate, joi, în Valea Jiului, unde a discutat cu minerii despre planurile şi soluţiile pe care încearcă să le găsească Guvernul astfel încât aceştia să nu îşi piardă locurile de muncă. La un moment dat, liderul PNL a uitat numele unei mine, fiind aspru taxat de mineri, unii strigându-i chiar “Românule!”

“Am ţinut să fiu prezent astăzi, pe data de 6 august, o zi extrem de importantă pentru Valea Jiului şi pentru toţi cei care îşi câştigă existenţa din activitatea minieră. Prezenţa mea aici vreau să reprezinte un semnal clar că Guvernul României e preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii astfel încât Valea Jiului să aibă un viitor, să poată să depăşească toate situaţiile complicate pe care le-a trăit în ultima perioadă şi mai ales riscurile privitoare la viitor”, a afirmat Orban, la ceremonia de comemorare a eroilor mineri decedaţi în minele din Valea Jiului şi în timpul grevei din 1929.

Liderul PNL a subliniat importanţa deschiderii Văii Jiului pentru a putea fi create oportunităţi de investiţii şi ca în următorii 10 ani să se realizeze cu adevărat o “dinamică economică” în acea zonă.

“Oricine vrea să facă o afacere în Valea Jiului într-un domeniu profitabil să fie sprijinit. Orice investitor care vrea să vină să investească în Valea Jiului să primească un set de avantaje astfel încât să poată să investească şi să creeze locuri de muncă, în capacităţi productive, astfel încât în timp să existe un viitor cert pentru oamenii din Valea Jiului, pentru copiii din Valea Jiului”, a adăugat Orban.

În timp ce enumera unităţile miniere ce trebuiau să fi fost închise până la sfârşitul anului 2018, premierul s-a încurcat la numele minei Lonea, moment în care a fost penalizat de unii mineri prin amplificarea huiduielilor.

“Să fim realişti să recunoaştem situaţia existentă. Compania Energetică Hunedoara este, după două ajutoare de stat care au fost acordate în nişte condiţii, printre care un ajutor de stat trebuie înapoiat ca urmare a Comisiei Europene pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea. Iar al doilea ajutor de stat, acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lo... Lonea, domnule. Lonea! Ajutorul de stat a fost acordat pentru închiderea minelor până în data de 31 decembrie 2018 şi minele continuă să îşi desfăşoare activitatea”, a susţinut liderul PNL.

De asemenea, discutând despre Compania Energetică Hunedoara, Ludovic Orban a afirmat că este nevoie ca aceasta să nu mai fie “grevată de datorii istorice”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne