Orban acuză Digi24 şi G4media că au născocit "un fake news" despre planul lui Iohannis pentru a-şi creşte traficul

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a negat vehement, sâmbătă, faptul că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut să candideze pentru funcţia de primar al Capitalei, renunţând astfel la funcţia de premier în contextul declanşării alegerilor anticipate.

"E o minciună gogonată, nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi şi chiar mă deranjează că două site-uri de ştiri au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenţie, fără măcar să îmi ceară punctul de vedere. Pur şi simplu e o scorneală, au vrut să îşi crească traficul cu fake news", a reacţionat Orban, citat de Digi24.

Cât despre posibilitatea ca liberalii să susţină un candidat comun al opoziţiei sau pe independentul Nicuşor Dan, premierul a subliniat că "din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL", iar desemnarea candidatului se va face în baza studiilor sociologice.

Întrebat dacă se teme că Iohannis nu îl va mai desemna pentru funcţia de premier, liderul PNL a replicat: "Între preşedintele României şi mine este o relaţie extrem de veche, bazată pe servirea intereselor României. Şi aici sunt tot speculaţii care se fac tot fără fundament".

"Candidatul PNL la funcţia de prim-ministru este desemnat de PNL. Eu sunt prim-ministru şi candidat de prim-ministru. Obiectivul nostru este ca PNL să câştige alegerile locale şi parlamentare şi preşedintele PNL va fi prim-ministru", a subliniat Orban.

Reamintim că, potrivit informaţiilor furnizate de multiple surse apropiate Palatului Cotroceni citate de Digi24, preşedintele Klaus Iohannis şi-ar dori să forţeze anticipatele, Ludovic Orban să devină candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, iar în locul său, la Guvern, să fie desemnat un alt prim-ministru. Detalii aici.

Şi G4media.ro a relatat, pe surse, că şeful statului i-a cerut, vineri, premierului Ludovic Orban, să candideze la Primăria Capitalei, această variantă fiind considerată singura şansă reală a PNL împotriva Gabrielei Firea. O eventuală candidatură ar reprezenta exit-ul oferit de Cotroceni, dacă Guvernul Orban pică în Parlament şi se declanşează procedura declanşării alegerilor anticipate. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne