O altfel de social-democraţie: PSD, acuzat că ia de la săraci ca să dea la bogaţi

PSD ia de la săraci, prin creşterea accizelor la carburanţi, şi dă la bogaţi, prin eliminarea impozitului pe dividende, a opinat fostul secretar de stat Gabriel Biriş.
Gabriel Biriş
Gabriel Biriş (Epoch Times România)

Guvernul PSD-ALDE creşte accizele la combustibil, dar în acelaşi timp scuteşte de impozit dividendele, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul secretar de stat tehnocrat în Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş.

"Ce-mi place mie social democraţia promovată de PSD/ALDE: creştem accizele la benzină şi motorină şi scutim de impozit dividendele! Să traduc într-o notă uşor populistă - pentru care îmi cer scuze: PSD ia de la săraci (motorina este element de cost pentru tot ce ajunge pe masă) ca să dea la bogaţi (că doar nu săracii trăiesc din dividende). Sumele sunt comparabile (+ 1,2 mld din accize, -1,3 mld din dividende în 2018)", a declarat Gabriel Biriş.

Despre impozitul zero pe dividende, consultantul fiscal a mai tot scris: ar trebui să fie zero doar pentru dividende primite de la firme româneşti (şi din UE) plătitoare de impozit pe profit, pentru restul ar trebui să fie 16%.

"Am explicat cum impozitul zero pe dividende este o invitaţie pentru a muta profiturile prin PANAMEA... Este de înţeles şi de ce greii PSD vor neapărat măsura asta: în curând profiturile ascunse prin paradisuri nu vor mai putea fi ascunse din cauza schimbului automat de informaţii... Capisci?", a mai precizat Gabriel Biriş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne