Operaţii sistate la Spitalul Judeţean Braşov, aflat în criză de anestezice

Dacă în ceea ce priveşte dezinfectanţii, spitalele s-au scăldat până nu demult în ele, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre anestezice.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Pacienţii cu afecţiuni cronice ce urmau să fie operaţi la Spitalul Judeţean Braşov vor trebui să mai aştepte. Operaţiile vor fi sistate în perioada 11 şi 14 iulie, întrucât unitatea medicală este în criză de anestezice.

Potrivit Mediafax, managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anunţat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenţii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.

Unitatea medicală a făcut comandă pentru anestezice, care ar fi trebuit să sosească la sfârşitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai grav este faptul că acest caz n-ar fi unul singular, şi alte spitale din ţară având probleme similare.

"Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară, din cauza producătorilor şi a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Într-un caz, producătorul nu mai distribuie în România. Altul are discontinuitate în producţie şi livrare, iar al treilea nu mai are deloc“, a declarat dr. Neculoiu.

Conform sursei citate, există promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că până pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne