OLAF, DLAF, ANI şi MediaSind etichetate “surse insalubre” de Radioul Public

Cristi Godinac, preşedinte executiv MediaSind
Cristi Godinac, preşedinte executiv MediaSind (Eugen Horoiu / Epoch Times Romania)

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind (FRJ MediaSind) îşi exprimă dezaprobarea faţă de modul grosolan în care Societatea Română de Radiodifuziune s-a exprimat la adresa agenţiei de presa Agerpres:

"O notă defăimătoare cu pretenţie de comunicat de presă, semnată de autorul colectiv Serviciul Comunicare, în numele conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), îi acuză pe jurnaliştii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, într-un stil grosolan, de faptul că preiau “în mod repetat aşa-zise comunicate de presă provenind de la surse insalubre”, informaţii ce „pot leza imaginea Radioului Public.", scriu reprezentanţii Mediasind, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

FRJ MediaSind arată că, de fapt, deranjul SRR este provocat de probele prezentate în Informarea de presă (vezi aici) a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, material ce a fost preluat atât pe site-ul AGERPRES, cât şi de principalele publicaţii centrale şi locale, şi în care se dezvăluie faptul că Direcţia de Luptă Antifraudă-DLAF a cerut DNA să cerceteze săvârşirea unor fapte de natură penală de care este acuzat şeful SRR, Ovidiu Miculescu, în urma verificărilor efectuate.

Informaţiile din „surse insalubre” pe care jurnaliştii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES sunt mustraţi că le-au publicat, sunt următoarele, precizează FRJ Mediasind:

Adresa nr. 859 din 2 aprilie 2015 semnată de Directorul adjunct al DLAF (Departamentul pentru Lupta Antifraudă), prin care Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la FRJ MediaSind, este anunţat că a fost sesizat DNA pentru a cerceta săvârşirea faptelor penale din cadrul proiectului derulat de SRR din fonduri europene. (vezi aici)

Adresa nr.01 (S) (2014) 13464 din 08.05.2014 a Oficiului European de Luptă Antifraudă prin care se confirmă transferul la DLAF a competenţei cercetării cazului prezentat de Sindicatul din Radio România. (vezi aici)

Comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate în care se informează despre constatarea stării de conflict de interese a şefului SRR, Ovidiu Miculescu, întrucât şi-a semnat propriul ordin de numire în funcţia de coordonator instituţional în cadrul unui proiect derulat din fonduri europene (pentru un salariu de 12 000 de lei lunar), primind în acelaşi timp şi salariul de preşedinte-director general. (vezi aici)

Plângerea penală depusă la DNA de Sindicatul SUS Radio România. (vezi aici)

"Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind consideră că imaginea Radioului Public şi munca profesioniştilor din această prestigioasă instituţie de presă nu trebuie confundate cu persoana unui director numit politic şi vremelnic în fruntea Consiliului de Administraţie. Deoarece complicitatea unor decidenţi politici cu abuzurile şi matrapazlâcurile din SRR menţine încă în funcţie o persoană confirmată de CNSAS că a semnat în anul 1987 un Angajament cu fosta Securitate (Dosarul fond de reţea nr. R 94603) şi declarată de Curtea de Apel Bucureşti incompatibilă, FRJ MediaSind solicită instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze şi să judece cu celeritate acuzaţiile şi probele înaintate, pentru a stabili adevărul şi a reda angajaţiilor Radioului Naţional demnitatea pe care o merită. (mai multe amănunte aici", mai precizează reprezentanţii FRJ MediaSind.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne