Oficial american susţine că Rusia ar putea învinge forţele NATO

În contextul amplificării tensiunilor dintre Rusia şi Occident, un oficial american a declarat că în cazul unui conflict armat, Kremlinul ar putea învinge acum forţele NATO în mai puţin de 3 zile.
Imagine din timpul exerciţiului militar al NATO “Noble Jump” desfăşurat în 2015 în Polonia.
Imagine din timpul exerciţiului militar al NATO “Noble Jump” desfăşurat în 2015 în Polonia. (Captură Foto)

Un oficial american din sectorul apărării a avertizat că Rusia ar putea învinge forţele NATO în doar 60 de ore.

Michael Carpenter, asistent adjunct al secretarului american al Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, a declarat unui comitet pentru relaţii externe din Senatul SUA că NATO nu este pregătită şi nu ar putea apăra în mod corespunzător Estonia, Letonia şi Lituania – toate membre ale alianţei militare vestice, a raportat website-ul News.com.au.

El a declarat însă că SUA va fi într-o formă mai bună în 2017.

Declaraţia lui Carpenter a fost făcută în contextul în care Georgia şi Ucraina – foste teritorii sovietice – urmăresc să adere la NATO.

În următoarele câteva săptămâni, va avea loc un summit NATO în Varşovia, unde liderii prezenţi vor discuta despre aderarea celor două ţări. Recent, alianţa militară vestică a organizat un exerciţiu militar în Polonia, susţinând că este îngrijorată din cauza Moscovei, conform ziarului The Telegraph.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat recent că miniştrii de externe ai alianţei doresc să consolideze sistemele de apărare împotriva Rusiei deoarece consideră că Moscova este o ameninţare tot mai mare.

Unii liderii chiar şi-au exprimat dorinţa de a înfrunta Rusia şi pe liderul său Vladimir Putin. Nadia Savcenko, membru în Parlamentul ucrainean şi pilot care a fost întemniţată în Rusia pentru o perioadă de timp, a declarat ziarului The Telegraph că puterile occidentale ar trebui să adopte o poziţie mai fermă împotriva Rusiei.

În prezent, Rusia construieşte o bază militară în apropierea graniţei sale cu Ucraina, precum şi alte câteva centre militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe