Britanicii interceptează un submarin rusesc în apropierea Canalului Mânecii

Marina britanică a interceptat un submarin rusesc în timp ce acesta naviga înspre Canalul Mânecii, a raportat mass media britanică.
Submarinul  rusesc Stary Oskol (st) este interceptat de fregata britanică HMS Kent  în timp ce se îndrepta spre Canalul Mânecii în seara zilei de 7 iunie  2016.
Submarinul rusesc Stary Oskol (st) este interceptat de fregata britanică HMS Kent în timp ce se îndrepta spre Canalul Mânecii în seara zilei de 7 iunie 2016. (Captură Foto)

Submarinul rusesc Stary Oskol a fost escortat marţi seară, 7 iunie, de fregata britanică HMS Kent şi au trecut de Strâmtoarea Dover miercuri dimineaţă, conform rapoartelor media.

Submarinul a fost detectat prima dată în Marea Nordului, unde navele NATO controlează zona.

Daniel Thomas, comandantul fregatei HMS Kent, a declarat că detectarea submarinului rusesc “a fost rodul eforturilor combinate ale aliaţilor NATO, iar identificarea unor astfel de elemente reprezintă o activitate de rutină pentru Marina Regală”.

Navele de luptă britanice au interceptat, de asemenea, o fregată rusească luna trecută în timp ce aceasta se îndrepta spre Marea Neagră.

În luna martie, o navă de luptă britanică a monitorizat un distrugător rusesc şi navele sale, care se întorceau dintr-o misiune în Siria.

Tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au intensificat pe măsură ce NATO şi-a amplificat procesul de comasare militară în apropierea graniţelor Rusiei şi după ce a suspendat toate legăturile cu Moscova în aprilie 2014, ca răspuns la anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi a implicării ruşilor în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Oficiali de rang înalt din Moscova au acuzat în repetate rânduri NATO că urmăreşte o confruntare, descriind comasarea militară din apropierea graniţelor ruseşti ca o ameninţare pentru securitatea Europei.

De asemenea, Rusia a criticat expansiunea NATO în regiunea Balcanică, susţinând că acest lucru afectează în mod direct interesele strategice ale Kremlinului în zonă.

Reuters a raportat marţi că Rusia construieşte o bază militară în oraşul Klintsi, situat la aproximativ 50 km de Ucraina, adăugând că la noua bază a sosit un număr semnificativ de soldaţi şi vehicule militare.

Rusia îşi comasează forţele la graniţele sale vestice într-un moment în care alianţa NATO desfăşoară exerciţii militare majore în regiune şi îşi măreşte prezenţa militară pe flancul său estic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe