O turistă a fost atacată de gheparzi sud-africani

Ghepard în Rezervaţia Edeni, Africa de Sud.
Ghepard în Rezervaţia Edeni, Africa de Sud. (Cameron Spencer / Getty Images)

În week-end, o turistă scoţiană a fost rănită de un ghepard într-un parc de joacă din Africa de Sud - ghepard despre care se presupunea că ar fi fost domesticit - suferind tăieturi şi alte leziuni, potrivit rapoartelor mass-media.

Violet D'Mello, în vârstă de 60 de ani din Aberdeen, s-a prefăcut că este moartă după ce a fost atacată de doi gheparzi, la Kamma Kragga Game Reserve, lângă Port Elizabeth, a raportat Daily Mail.

Gheparzii, pe nume Mark şi Monty, au fost crescuţi de oameni de când erau tineri, şi se spunea că ar fi îmblânziţi. Unul dintre animale a atacat o fetiţă de 8 ani care se afla într-o incintă de unde se puteau mângâia animalele. După aceea, fratele ei de 7 ani a început să fugă, iar D'Mello a încercat să-l oprească şi a fost atacată din spate.

"Nu mi-am imaginat că mă va ataca, pentru că eram un adult. Dar următorul lucru pe care mi-l amintesc este că mă aflam jos şi ghepardul era deasupra mea", a fost citată Violet D'Mello. "A început să mă zgârie, apoi l-am putut simţi pe celălalt venind, iar unul dintre ei avea gâtul meu în gura lui."

Ea s-a prefăcut că e moartă şi "cineva a venit şi i-a alungat de pe mine, iar soţul meu m-a luat de jos", a spus D'Mello, potrivit Daily Mail.

"Nu erau răi. Ai putea spune că ei [gheparzii] erau doar încântaţi, dar a devenit ceva grav foarte repede", a relatat ea pentru Port Elizabeth Herald.

Soţul ei a fotografiat incidentul, spunând că nu şi-a dat seama la început ca o atacau.

Managerul parcului, Mike Cantor, a declarat pentru Herald că a fost neclar ce anume a provocat atacul.

"Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Este, evident, o întâmplare nefericită şi încercăm să aflăm ce i-a speriat sau enervat pe gheparzi", a relatat Cantor pentru publicaţie.

"Avem aceste animale de patru ani", a adăugat el. "Zeci de oameni au venit aici şi le-au văzut şi le-au îndrăgit, aşa că ne doare să auzim aşa ceva."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Știință