O nouă întrevedere a şefului MAI cu Ambasadorul SUA în Moldova. Năstase a reiterat importanţa parteneriatului strategic moldo-american

Întrevedere între ministrul de Interne, Andrei Năstase şi ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Întrevedere între ministrul de Interne, Andrei Năstase şi ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan (gov.md)

Viceprim-ministrul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a avut o nouă întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. La reuniune au participat şi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii responsabili de cooperarea cu organele de drept din Republica Moldova.

În debutul reuniunii, ambasadorul american a menţionat bunele relaţii pe filiera afacerilor interne, subliniind deschiderea poporului american şi în continuare de a susţine reformele în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Totodată, prin intermediul reprezentanţilor structurilor de drept americane (INL, DS), au fost trecute în revistă principalele realizări şi stadiul curent al unor iniţiative bilaterale moldo-americane în domeniul afacerilor interne.

De asemenea, au fost prezentate proiectele implementate, dar şi cele în proces final de aprobare din domeniile traficului de persoane, violenţa domestică, poliţie comunitară etc.

Un rol aparte l-a constituit creşterea capacităţilor profesionale ale angajaţilor MAI. În acest sens au fost punctate cursurile de instruiri tematice organizate în cadrul Academiei FBI din or. Quantico, precum şi cele organizate prin intermediul Academiei Internaţionale a Organelor de Drept (ILEA) din or. Budapesta.

În context, ministrul Afacerilor Interne a reiterat importanţa parteneriatului strategic moldo-american, care prin măsuri punctuale asigură creşterea capacităţilor instituţionale şi apropierea poliţiei de cetăţeni, remarcând în acest sens sustenabilitatea rezultatelor iniţiativelor americane în procesul de implementare a proceselor democratice şi implementare a reformelor.

A fost subliniat şi rolul parteneriatelor cu societatea civilă, ministrul Năstase exprimând gratitudinea pentru proiectele implementate de ONG-urile din Republica Moldova în comun cu MAI. Şeful MAI şi-a exprimat mulţumirea pentru sprijinul SUA în fortificarea capacităţilor instituţionale ale Poliţiei de Frontieră, Poliţiei şi altor subdiviziuni ale MAI, subliniind aprecierea privind susţinerea Departamentului de Stat al SUA valorificată prin programe UNDP din Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe