"O inconştienţă maximă" - Se cere anchetă la spitalul din Focşani după vizita lui Dăncilă şi Pintea

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Sebastian Oancea)

Senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma le-a criticat, luni, pe şefa PSD, Viorica Dăncilă şi pe ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru neglijenţa de care au dat dovadă la Spitalul Judeţean din Focşani, unde, pentru a face poze de campanie, "au luat în braţe bebeluşii nou-născuţi" fără să poarte măşti de protecţie sau mănuşi. În acest context, liberalul a cerut lansarea unei anchete în acest caz.

"Fapte de o inconştienţă maximă a (încă) Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi a candidatului PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, care au luat în braţe bebeluşii nou-născuţi de la Spitalul Judeţean din Focşani, fără a avea măşti de protecţie, mănuşi şi alt echipament care să-i protejeze cu adevărat pe cei mici, după ce s-au plimbat prin târg şi prin piaţă. Pentru a da bine în campanie şi a mai câştiga nişte voturi, pesediştii sunt în stare, iată, să pună în pericol siguranţa copiilor noştri, printr-o inconştienţă înfiorătoare. Ruşine! Viitorul ministru al Sănătăţii va avea ca sarcină şi trimiterea Corpului de Control la Spitalul din Focşani, pentru sancţionarea celor care le-au dat aprobare madamelor să intre în salonul de Neonatologie", a precizat Toma, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, senatorul PNL a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii şi a cerut demararea unei anchete, în contextul în care directorul spitalului "a stat ca un bibelou, nu a avut curajul să le atragă atenţia" celor doi oficiali că au încălcat regulile privind accesul la copiii nou-născuţi.

"Îmi exprim indignarea faţă de aceste persoane. Este incalificabil gestul Vioricăi Dăncilă, poate la ea te aştepţi la orice, dar la ministrul Sănătăţii, care ştie ce înseamnă un protocol, nu ne aşteptam. Nu era într-o vizită de lucru doamna ministru să vadă condiţiile din spital, ci îi făcea campanie doamnei Viorica Dăncilă. PNL Vrancea condamnă astfel de gesturi. Domnul director al spitalului Focşani a stat ca un bibelou, nu a avut curajul să le atragă atenţia, asta înseamnă să pui în funcţii importante oameni nepregătiţi, care nu ştiu abc-ul unei vizite în spital, nu ştiu protocolul. Vom solicita o anchetă, am făcut acest demers la minister să ni se explice ce s-a întâmplat. Poate erau copiii lor şi nu ne-am dat seama. Sunt reguli peste care nu poţi să treci, chiar dacă e vorba de o campanie electorală", a mai precizat Cătălin Toma.

Remarcile lui Toma vin în contextul în care, aflate în vizită în secţiile de Neonatologie şi Pediatrie de la Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon Focşani, Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea, purtând halat de unică folosinţă pe umeri şi botoşei dar nu şi măşti de protecţie, au luat nou-născuţi în braţe şi s-au fotografiat cu ei.

Pentru ca lucrurile să fie şi mai strigătoare la cer, unul dintre părinţii cu bebeluşi născuţi recent la acest spital susţine că, înainte de a sosi alaiul pesedist, mămicile au primit pături şi perne noi, care au fost luate înapoi imediat după ce s-a terminat vizita, dezvăluie Realitatea de Vrancea.

"Soţia mea este, de ieri, în spital, cu copilul, au avut pături noi, perne, până a venit Viorica (n.red Viorica Dăncilă – premierul României) după care le-au luat tot", a scris vrânceanul pe pagina de Facebook a unui ziar afiliat PSD, după care comentariul a dispărut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne