O femeie din Ploieşti acuză că a fost violată de poliţistul la care depusese o plângere penală. S-a demarat anchetă prealabilă

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a declanşat o cercetare prealabilă în cazul unei femei care a acuzat că a fost violată de un poliţist din Ploieşti la care aceasta a depus o plângere penală cu privire la o situaţie de înşelăciune şi ameninţare.

Femeia, în vârstă de 36 de ani, a discutat cu Ziarul Incomod despre incident:

“Am fost la secţia 4 de Poliţie să depun o plângere penală împotriva unui bărbat care m-a înşelat cu o sumă de bani şi ulterior mă ameninţa. Poliţistul care mi-a luat declaraţii m-a contactat a doua zi şi mi-a spus că are detalii despre caz pe care nu mi le poate spune la secţia de Poliţie. Am acceptat să mă văd într-o parcare de lângă blocul unde locuieşte, în maşina mea, dar a insistat la telefon să urc la el în apartament să îmi spună detaliile, pentru că sunt urmărită şi în parcare riscăm să fim văzuţi. Am acceptat să urc, m-am gândit că totuşi e poliţist, ce mi se poate întâmpla”.

De asemenea, presupusa victimă a mai povestit jurnaliştilor că după viol, a doua zi, a fost la secţia de poliţie să reclame infracţiunea şi a stat aproximativ trei ore degeaba, adăugând că şeful poliţistului acuzat de viol aproape că a ignorat-o, a tratat acuzaţiile în glumă şi a trimis-o acasă să se liniştească, fără a-i lua declaraţii.

Femeia a mai relatat că a fost la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea unei expertize medicale, iar de la Maternitatea din Ploieşti a obţinut o foaie de observaţii cu diagnosticul abuz sexual.

Totodată, femeia a spus că a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

După publicarea articolului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a declarat, la solicitarea Agerpres, că a fost declanşată o cercetare prealabilă în acest caz:

“În urma apariţiei în spaţiul public a unui articol în care este prezentat modul în care poliţiştii unei secţii urbane de poliţie din municipiul Ploieşti şi-au exercitat atribuţiile de serviciu, în urma unei sesizări a unei femei, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova este abilitat să comunice următoarele: Cu privire la aspectele în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a dispus declanşarea cercetării prealabile încă de la momentul luării la cunoştinţă despre aspectele reclamate, urmând a fi stabilită situaţia de fapt, pentru a fi luate măsurile legale în consecinţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne