Numărul persoanelor infectate cu virusul Wuhan în R. Moldova trece de 2000

(Getty Images)

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat faptul că pe parcursul zilei de miercuri, 15 aprilie, au fost procesate 594 de probe şi confirmate pozitiv 115 cazuri. Totodată, aceasta a menţionat că, după cum a fost determinat începând cu data de 10 aprilie, în Moldova diagnosticarea este realizată şi în baza criteriilor clinico-epidemiologice, astfel fiind identificate 135 de persoane care actualmente sunt în tratament la domiciliu.

În acest context, precizăm că numărul persoanelor confirmate astăzi cu coronavirus în R.Moldova este de 250, iar numărul total al persoanelor infectate până în prezent a ajuns la 2049, dintre care 171 au fost vindecate şi externate.

Din cele 115 cazuri identificate în condiţii de laborator, un caz de import din Marea Britanie şi 114 cazuri locale din Chişinău 21, Edineţ 12, Soroca 9, Glodeni 8, Bălţi, Ştefan Vodă câte 7, Donduşeni, Sângerei câte 5, Căuşeni, Floreşti câte 4, Criuleni, Făleşti, Râşcani câte 2, Cantemir, Ialoveni, Orhei, Străşeni câte un caz.

În regiunea stângă a Nistrului au fost identificate 22 de cazuri noi, numărul total ridicându-se la 183, iar numărul deceselor a ajuns la 8, după înregistrarea unui nou deces în regiune, fiind vorba despre un bărbat de 65 ani, din oraşul Tiraspol.

Tot pe parcursul zilei de miercuri au fost înregistrate alte două noi decese, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 71 ani, din raionul Criuleni, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă la data de 2 aprilie, şi o femeie de 86 de ani din Municipiul Bălţi, internată la data de 10 aprilie în stare gravă la Spitalul din Bălţi. Astfel, numărul total al persoanelor decedate din cauza virusul comunist în Moldova este de 44.

„Reieşind totuşi din capacităţile pe care le avem actualmente, pentru că avem şi teste suficiente şi urmează să vină şi lotul de teste care a fost procurat din China, reieşind din posibilităţile de laborator, pentru că extindem şi reţeaua de laboratoare, acum este funcţional laboratorul din Bălţi, pregătim şi laboratorul din Cahul, vor fi activate încă două platforme de laborator în municipiul Chişinău, ne-am propus ca la etapa respectivă din potenţialul existent, acele 135 de cazuri care au fost diagnosticate în baza criteriilor clinico-epidemiologice să fie supuse procedurii de testare de laborator”, a declarat ministrul Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe