Novak Djokovic, eliminare surprinzătoare la Indian Wells (ATP)

Fostul lider ATP a pierdut în turul secund al competiţiei californiene în faţa niponului Taro Daniel cu scorul de 7-6 (7/3), 4-6, 6-1.
Sârbul Novak Djokovic.
Sârbul Novak Djokovic. (Ryan Pierse / Getty Images)

Novak Djokovic (13 ATP, 30 ani) părăseşte tabloul principal de simplu a turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite) după eşecul înregistrat, duminică, în manşa a doua în faţa japonezului Taro Daniel (105 ATP, 25 ani) - jucător venit din calificări. Fostul număr unu mondial s-a înclinat neaşteptat cu scorul de 7-6 (7/3), 4-6, 6-1 după două ore şi 30 de minute de joc efectiv.

"A fost că şi cum aş fi disputat primul meci în circuit. A fost foarte ciudat. În timpul meciului, am pierdut pur si simplu ritmul şi a urmat restul.. A fost dificil atât fizic, cât şi mental, şi am făcut multe erori directe. Nu am reuşit să-mi găsesc reperele pe fundul terenului, în special la rever, un punct forte al meu întotdeauna. Totul a fost ciudat, dar acest lucru se explică prin perioada pe care o traversez în acest moment", a mărturisit jucătorul sârb, aflat la prima revenire pe teren după o pauză de cinci săptămâni, el fiind supus unei operaţii la cot.

De cinci ori câştigător al competiţiei din California (2008, 2011, 2014, 2015 şi 2016), la ediţia din acest an Djokovic fusese cotat cu şansa a 10-a la cucerirea trofeului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport