Noul Parlament ungar va adopta controversata lege "Stop Soros"

Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017.
Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

După victoria categorică obţinută la alegerile parlamentare din Ungaria, parlamentul ar putea adopta în luna mai o lege propusă de Fidesz, care va oferi guvernului puterea de a interzice ONG-urile care susţin imigraţia şi reprezintă un “risc pentru securitatea naţională”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Fidesz.

Proiectul face parte din campania anti-imigraţie desfăşurată de premierul ungar Viktor Orban ce îl vizează pe miliardarul american de origine ungară George Soros, care promovează o Europa cu graniţele deschise şi este acuzat că urmăreşte să inunde continentul cu imigranţi şi că interferează cu politica Ungariei.

Partidul Fidesz al lui Orban a depus proiectul de lege în Parlament în luna februarie.

Janos Halász, purtător de cuvânt al Fidesz a fost citat de agenţia ungară de ştiri de stat MTI afirmând că noul Parlament, care ar putea fi format până la sfârşitul acestei luni, ar putea adopta legea “Stop Soros” în scurt timp.

Revenit la guvernare cu o majoritate parlamentară de două treimi, premierul Orban poate acum să modifice Constituţia, legea fundamentală a ţării, pentru cea de-a şaptea oară de la adoptarea ei în 2011.

Fiind propus pentru prima dată în 2016 ca urmare a referendumului eşuat privind eventualitatea ca Budapesta să permită ca UE să trimită temporar solicitanţi de azil în Ungaria, proiectul de lege nu a obţinut două treimi din voturile parlamentare necesare pentru a fi transformat în lege.

Amendamentul constituţional va exclude posibilitatea ca străinii să se stabilească pe teritoriul Ungariei, chiar şi temporar, fără consimţământul expres al Parlamentului.

Legislaţia UE permite statelor membre să nu implementeze directive europene considerate că ar încălca Constituţia ţării.

De asemenea, proiectul de lege va impune o taxă de 25% asupra donaţiilor străine ale ONG-urilor care susţin imigraţia în Ungaria.

La un miting politic al Fidesz, desfăşurat la aproximativ 70 km de Budapesta înainte de anunţarea rezultatelor electorale, premierul ungar a afirmat: “[Cetăţenii] doresc să îşi recupereze patria. Partidele care servesc interese străine şi politicienii care sunt plătiţi din străinătate doresc să guverneze şi să transforme Ungaria într-o ţară cu imigranţi”.

Iar luna trecută, adresându-se unei mulţimi în Budapesta cu ocazia sărbătorii naţionale ce comemorează lupta Ungariei pentru independenţă, Orban a afirmat: “Cea mai mare luptă a noastră este pe cale să înceapă”.

“Luptăm împotriva unui inamic care este diferit de noi. Nu este deschis, ci se ascunde; nu este direct, ci este viclean; nu este cinstit, ci mârşav; nu este naţional, ci internaţional; nu crede în muncă, ci face speculaţii cu bani; nu are o ţară natală, ci consideră că deţine întreaga lume”, a declarat Orban, făcând o referire clară la aşa-numita “mafie a lui George Soros”, unul dintre cei mai agresivi promotori ai globalismului. “Aceasta este patria noastră, viaţa noastră şi, din moment ce nu avem alta, vom lupta pentru ea până la capăt şi nu vom renunţa”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe