Nouă bancheri găsiţi vinovaţi de manipularea pieţei în Islanda

În cazul de manipulare a acţiunilor băncii Kaupthingea din Islanda, cea mai înaltă curte a ţării a dat verdictul vinovat şi în cazul ultimilor 2 dintre cei 9 bancheri inculpaţi. Iniţial cei doi fuseseră achitaţi.
(Captură Foto)

Curtea Supremă a Islandei a anunţat că i-a găsit vinovaţi pe toţi cei nouă bancheri inculpaţi de manipulare a pieţei în cazul acţiunilor băncii Kaupthing. Procesul acestora a început în aprilie 2015.

În iunie 2015, tribunalul districtual din Reykjavik a decis că şapte dintre cei nouă acuzaţi erau vinovaţi, achitându-i pe ceilalţi doi.

Prin finanţarea de cumpărări de acţiuni fără nicio garanţie decât chiar acţiunile respective, bancherii au fost acuzaţi că au dat o impresie falsă şi înşelătoare în legătură cu cererea pentru acţiunile băncii Kaupthing.

Curtea Supremă a schimbat acum verdictele de achitare, găsindu-i vinovaţi şi pe Björk Þórarinsdóttir (reprezentant pentru credite la Kaupthing) şi pe Magnus Guðmundsson (fost director general al Kaupthing), alături de ceilalţi şapte.

Totuşi, Þórarinsdóttir şi Guðmundsson încă nu au primit nicio pedeapsă.

În plus, Hreiðar Már Sigurðsson, fost director al Kaupthing, care iniţial nu a mai primit nicio pedeapsă suplimentară deoarece fusese deja condamnat în cazul Al-Thani, a primit acum o prelungire de şase luni a sentinţei sale de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe