Norocul apune pentru Florian Walter. Afaceristul va fi extrădat din Dubai

Fost coleg la vândut butelii cu Cristi Borcea, cumătru al senatorului PSD Miron Mitrea şi afacerist de succes abonat la afaceri cu statul, Florian Walter, personaj acuzat că a adus statului prejudicii de milioane de euro, va fi adus în ţară din Dubai.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

UPDATE: Dosarul lui Florian Walter, disjuns de DIICOT Ploieşti din dosarul Romprest a fost preluat de DNA, structura centrală, şi conexat la o altă cauză instrumentată de procurorii de aici, au declarat, sâmbătă, surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit acestora, Walter va fi prezentat, duminică, Tribunalului Prahova, pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele său în mai 2015.

***

Afaceristul Florian Walter, patronul firmei Romprest şi fost patron al echipelor de fotbal "U" Cluj şi Petrolul Ploieşti, va fi adus în ţară, după ce a fost localizat în Dubai, relatează stiripesurse.ro.

Omul de afaceri, urmărit penal de DIICOT, se ascunde de un an şi a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Walter era căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc la data de 6 mai.

Florian Walter este bănuit de DIICOT că, în perioada 2013-2014, a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, care acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti şi care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de firme-fantomă, inclusiv SC Romprest Service SA. Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, la care se adaugă 14 milioane de euro constituind bani spălaţi

Despre Walter, cotidianul.ro scrie că este cumătrul senatorului PSD Miron Mitrea, care i-a botezat doi copii. Abonat la contracte cu statul, Walter a avut o ascensiune fulminantă datorită relaţiilor pe care le-a legat.

Înainte de 1989, Florian Walter, pe care îl chema Florian Buşcă la momentul respectiv, numele de familie fiind schimbat ulterior pentru a câştiga o licitaţie organizată de Armata Statelor Unite, vindea butelii la un centru din Pantelimon, fiind coleg cu Cristi Borcea. Prietenia celor doi avea să se consolideze şi să devină reciproc avantajoasă în anii de după căderea regimului comunist.

În 1997, Buşcă s-a pus pe făcut bani, una din primele sale afaceri a fost transportul ilegal la muncă în Italia şi Austria a sute de oameni care munceau la negru. De altfel, Buşcă a făcut şi închisoare pentru asta în Austria. După ce a ieşit pe cauţiune, din arest, Buşcă a pus bazele unei firme de protecţie şi pază, SC Beretta, împreună cu Marian Măgureanu, fiul fostului director al SRI Virgil Măgureanu. În calitate de asociat cu fiul fostului director al SRI, afaceristul Florian Buşcă l-a cunoscut şi pe fostul ministru pesedist al Transporturilor Miron Mitrea, pe care l-a susţinut financiar în campania electorală din 2000. Buşcă a fost răsplătit regeşte, ajungând consilier general PSD în Consiliul General al Primăriei Bucureşti şi abonat la contracte pe bani grei, arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne