Scandalul "angajări pe pile" la ANC. Ministrul Justiţiei deplânge exportarea problemei în presă

Rezultatele controalelor la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sunt dezastruoase, anunţă ministrul Justiţiei.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că va comunica rezultatele controlului dispus la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), rezultate care sunt dezastruoase. Totodată, ministrul a deplâns faptul că „angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie au ales să exporte în presă o problemă instituţională”, respectiv angajările pe pile.

„Am trimis un control la ANC şi, pentru că am exportat în presă, veţi afla azi concluziile care sunt dezastruoase, referitoare la activitatea ANC”, a mai declarat Raluca Prună, citată de agerpres.ro, înainte de a intra la prezentarea bilanţului DIICOT.

Declaraţiile făcute joi de ministrul Justiţiei vin la scurtă vreme după ce evz.ro a dezvăluit că cinci directori şi-au anunţat demisiile, acuzând numiri „pe pile” la ANC.

Cei cinci şefi ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi-au anunţat demisiile din funcţii, printr-o scrisoare adresată ministrului Justiţiei, Raluca Prună, în semn de protest faţă de numirea Mălinei Iulia Ciobanu ca preşedinte al ANC. Demisionarii i-au solicitat ministrului ca funcţiile de conducere să fie ocupate printr-o procedură de selecţie transparentă şi obiectivă în baza unui concurs.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne