Noi proteste la Budapesta în faţa sediului partidului Fidesz

Se închide sezonul de pace şi la Budapesta
Proteste la Budapesta, 12 decembrie 2018, împotriva legii "sclaviei"
Proteste la Budapesta, 12 decembrie 2018, împotriva legii "sclaviei" (Captură video)

Mii de demonstranţi s-au adunat în faţa sediului partidului de guvernământ, Fidesz, în capitala Ungariei, pentru a protesta faţă de iniţiativele legislative ale lui Viktor Orban.

Protestatarii au început să se adune după ora 18, după ce mulţimile s-au coagulat în zona Pieţei Kossuth pentru un nou val de proteste împotriva legii "sclaviei" pe care Viktor Orban încearcă să o impună Ungariei.

Conform rapoartelor media locale, unii dintre demonstranţi au încercat să pătrundă cu forţa prin cordoanele de poliţie, fiind înregistrate violenţe minore.

În timpul weekendului care a trecut, Budapesta a fost scena unor proteste masive iscate de o controversată "lege a sclaviei" propusă de partidul fidesz, care permite companiilor să impună angajaţilor până la 400 de ore de muncă suplimentară plătite pe an.

Motivul iniţiativei legislative prezentate de guvern este lipsa forţei de muncă, Ungaria fiind şi ea lovită de efectele migraţiei îndreptată către vestul Europei.

Conform legislaţiei actuale, angajatorii pot solicita angajaţilor să efectueze până la 250 de ore suplimentare de muncă anual.

Partidul Fidesz, al lui Orban, încercase iniţial să ridice cotă la 400, pentru a compensa lipsa forţei de muncă din Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe