Nicuşor Dan: PSD întârzie validarea mandatului meu pentru a ascunde ce a făcut

Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti
Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti (Epoch Times România)

Primarul ales al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a acuzat, joi, în timpul unei conferinţe de presă în faţa sediului Primăriei Generale, că amânarea preluării mandatului său este o consecinţă a încercărilor Gabrielei Firea şi a administraţiei actuale PSD de a muşamaliza lucrurile făcute în ultimii ani.

“V-am invitat la această conferinţă ca să vă informez despre şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să întârzie preluarea mandatului. Suntem la 4 săptămâni de la alegeri, sunt multe oraşe, multe primării, în care primari în funcţii şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza, repet, a atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD la hotărârea tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de către Curtea de Apel Bucureşti”, a precizat primarul ales al Capitalei.

De asemenea, Nicuşor Dan a afirmat că motivele invocate în cererile respective sunt “ridicole”, adăugând că toate cererile sunt “copy-paste”, susţinând că au fost copiate inclusiv greşelile gramaticale.

“Se cere prin ele, la patru săptămâni după alegeri, reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă puteţi închipui”, a continuat Nicuşor Dan.

În plus, primarul ales le-a transmis bucureştenilor care se plâng de problemele cu apa caldă că Gabriela Firea a condus Primăria Generală în ultimele patru săptămâni, o conduce şi acum şi o va conduce şi săptămâna următoare, sugerându-le să meargă la ea pentru a primi răspunsuri la întrebări.

“Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale, a abandonat în plină criză sanitară toate preocupările, şi alea puţine ce le avea, în ceea ce priveşte coronavirusul. Este o chestiune foarte gravă”, a adăugat Dan.

Nicuşor Dan a mai acuzat-o pe Firea de laşitate şi răutate, deşi se dă drept o întruchipare a virtuţilor creştine: “Remarc laşitatea fostului primar PSD Firea, care şi-a pus subordonaţii să semneze aceste contestaţii şi nu a semnat ea însăşi. Mai remarc atitudinea resentimentară, răutatea şi rea-voinţa unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuţilor creştine”.

În ceea ce priveşte amânarea validării mandatului său, Nicuşor Dan este de părere că motivul principal este “caracatiţa de interese” existentă în Primăria Capitalei. Mai exact, edilul susţine că cei din actuala administraţie a Bucureştiului vor să acopere “lucrurile pe le-au făcut în timpul mandatului” şi, pe ultima sută de metri, vor “să emită nişte acte prin care să îşi regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”.

Totuşi, Nicuşor Dan le-a promis bucureştenilor că se va uita cu mare atenţie peste toate actele care au fost semnate în această perioadă.

Nu în ultimul rând, primarul ales acuză administraţia PSD a Capitalei că, în stilul său binecunoscut, va pregăti în mod deliberat o iarnă grea pentru locuitori, în ceea ce priveşte serviciul de încălzire şi de căldură, pentru a putea să dea vina pe noua administraţie că “nu e în stare să rezolve problemele oraşului”.

“Sper că luni, Curtea de Apel Bucureşti va da decizia firească faţă de nişte cereri care sunt pur şi simplu penibile”, a mai declarat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne