Năsui: Doar pentru că am scăpat de guvernarea ticăloasă PSD nu înseamnă că am scăpat şi de repercusiuni

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat, miercuri, că deşi PSD a fost înlăturat de la guvernare, efectele acesteia încă se resimt, subliniind nevoia renunţării de către statul român la actuala economie bazată pe consum care apasă pe umerii contribuabililor.

“Deficitul comercial s-a dublat din Iunie până în Octombrie: importurile sunt mai mari decât exporturile cu 14 miliarde de euro. Deficitul nostru comercial a ajuns la 14 miliarde de euro, aproape dublu în comparaţie cu 7.7 miliarde de euro cât era în luna iunie 2019. Doar pentru că am scăpat de guvernarea ticăloasă PSD asta nu înseamnă că am scăpat şi de repercusiunile acesteia”, a declarat noul preşedinte al USR Bucureşti.

Năsui a explicat că o economie bazată pe consum va avea efecte precum o producţie paralizată de lipsa infrastructurii şi a forţei de muncă, precum şi un consum încurajat de stat în mod artificial şi pe datorie.

“E ca şi cum ne-am luat pe datorie bunuri pe care nu ni le permitem, pe care apoi le achităm din împrumuturi pe care ştim că nu avem din ce le plăti. Această politică este total nesustenabilă şi trebuie să se oprească urgent”, a precizat liderul USR, adăugând că stabilizarea cheltuielilor este “prioritatea 0 în momentul de faţă, dacă visăm la un buget care să poată fi închis pe 2020”.

Nu în ultimul rând, preşedintele USR Bucureşti a atenţionat că “statul nu se mai poate lăfăi pe banii noştri”, în condiţiile în care cetăţenii ţării duc greul acestei economii şi în condiţiile în care “plătim prea mult pentru a fi atât campionii taxelor pe muncă, cât şi a datoriei pe care o acumulăm per capita”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne