Năsui: Miza guvernării sunt reformele reale. Dacă avem voturi pentru Guvern, avem şi pentru reforme

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times România)

Deputatul Claudiu Năsui a susţinut, joi, în contextul în care partidul lui refuză să intre la guvernare după succesul moţiunii de cenzură, că, în cazul în care există o majoritate pentru un nou Guvern atunci trebuie să există o majoritate şi pentru implementarea unor reforme, adăugând că miza unei guvernări nu ar trebui să fie “robinetul de bani publici, ci reforme reale”.

“Majoritatea doar pentru ciolan nu va salva România. Dacă într-adevăr există majoritate în parlament pentru un guvern, atunci ar trebui să existe şi pentru reforme. Iar dacă nu există pentru reforme, atunci poate nu merită să existe deloc”, a precizat Năsui pe pagina sa de Facebook.

Năsui a subliniat că, în pofida faptului că nu a fost invitat la guvernare, USR “a expus câteva condiţii pe care nu le poate compromite pentru a vota guvernul”.

“Nu am cerut funcţii, nu am cerut subvenţii, nu am cerut contracte cu statul. Am cerut ceva mult mai important, am cerut câteva reforme reale şi un pact pentru alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale”, a adăugat Năsui.

Deputatul a precizat că USR doreşte ca respectivele reforme să fie votate înaintea votului asupra învestiturii, din cauza faptului că “politicienii de multe ori una zic şi alta fac”.

“Avem o experienţă de trei ani de zile în parlament. Ce nu se votează acum, când e nevoie de voturile noastre, nu se va mai vota deloc. Vor fi abţineri sau absenţe strategice şi nu o să mai iasă alte voturi. De aceea punem condiţiile înainte. Cât de uşor ar fi, de exemplu, să trecem legea privind primarii în două tururi prin parlament? Avem deja proiect de lege în camera deputaţilor. O majoritate ar putea să-l deblocheze şi să-l voteze într-o singură zi de muncă”, a mai afirmat deputatul USR.

De altfel, potrivit calculelor făcute de Claudiu Năsui, “la camera deputaţilor, cea care contează, avem 153 de voturi fără PSD şi UDMR”. El a adăugat că “am mai avea nevoie de doar 12 voturi până la majoritatea de 165”, voturi care ar putea fi “obţinute de la minorităţi şi/sau independenţii care au absentat la moţiune”.

“Dacă avem majoritate, împreună cu oamenii aceştia o să o avem. Şi dacă o avem, atunci măcar să o avem pentru o reformă care merită”, a precizat deputatul.

Năsui a mai opinat că, în cazul în care “avem voturile pentru guvern, avem voturile şi pentru reforme”, adăugând că “miza guvernării nu trebuie să fie robinetul de bani publici, ci reforme reale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne