Năsui: Iată salariile şefilor ASF. Venituri de peste 50.000 lei net pe lună! Iar Roman vrea să le suplimenteze

Florin Roman si Ludovic Orban - gov.ro
Florin Roman si Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras din nou atenţia, joi, la proiectul de lege promovat de liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care vizează suplimentarea veniturilor conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Iată salariile celor care conduc Autoritatea de Supraveghere Financiară. Venituri de peste 50.000 de lei net pe lună. Toate veniturile de la stat ar trebui plafonate la nivelul salariului preşedintelui. Inclusiv cel al instituţiilor care zic că se finanţează din 'venituri proprii'. De fapt veniturile lor zise 'proprii' sunt tot din buzunarul nostru şi tot pentru că statul le dă diverse atribuţii. În loc să mergem către plafonarea acestor venituri, noi mergem în direcţia total opusă. Săptămâna trecută trecea val vârtej prin Parlament proiectul domnului Florin Roman, liderul grupului parlamentar PNL, prin care statul ar suplimenta veniturile conducerii ASF pe care o vedeţi aici cu diurne noi de cazare şi transport şi cu decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu", a declarat Năsui.

foto
foto (Claudiu Năsui / Facebook)

Liderul USR a precizat, ironic, că "asta era o urgenţă mare în timp de pandemie".

"Ca să ne dăm seama cât de repede a trecut proiectul. Domnul Roman l-a înregistrat la biroul permanent pe 12, a dat termen de dezbatere până pe 13. Tot pe 13 a fost convocată comisia pentru buget ca să i-l treacă. Tot pe 13 a fost pus proiectul pe ordinea de zi a plenului. Şi tot pe 13 a fost şi votat de plen. În dimineaţa zilei am semnalat proiectul şi ne-am împotrivit cât am putut în plen, dar PSD şi PNL au majoritatea largă în parlament. Cursă contra cronometru să mărim veniturile conducătorilor ASF. Practic în două zile a trecut proiectul prin parlament. Timp de dezbatere publică de pe 12 pe 13. Domnul Roman ştie ce face, trebuie să treacă rapid legea ca să aibă lumea timp să uite până la alegerile din 6 decembrie. Proiectul PNL poate fi consultat aici. Liderul PSD a refuzat să-l semneze de ruşine şi de teamă că va fi afectat electoral dacă face asta. Aşa că domnul Roman l-a semnat singur. Dar a avut susţinerea 100% a PSD-ului pentru proiect, după cum se vede din voturi şi din rapiditatea cu care trece prin parlament", a afirmat Năsui.

Potrivit deputatului, toţi PNL-iştii şi toţi PSD-iştii au votat proiectul.

"Acum proiectul e la Senat, unde a trecut de comisii. Singurul vot contra a venit de la colega noastră Ramona Dinu. În curând va trece de plenul Senatului. Ce credeţi că vor vota PNL şi PSD? Pentru mai multe informaţii despre cei ale căror venituri le-a crescut domnul Roman aici", a conchis Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne