Năsui: Actuala guvernare ne va aduce în curând în aceeaşi situaţie ca Venezuela

Politica economică dezastruoasă practicată de PSD-ALDE are consecinţe grave asupra românilor, a acuzat deputatul Claudiu Năsui, care a făcut o analiză succintă privind modul în care ne afectează faptul că Euro a ajuns la un alt nivel record.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat joi, pe pagina sa de socializare, că în curând actuala guvernare ne va aduce în aceeaşi situaţie ca Venezuela.

"Euro a ajuns la un alt nivel record, dar cum ne afectează pe noi aceste creşteri? Tot auzim zilele acestea despre valori record ale monedei euro. În numai o lună, leul s-a depreciat cu aproape 10 bani. Unora ni se poate părea mult, altora, din contră, nesemnificativ. Impactul acestor creşteri este însă mult mai grav decât pare: vom vedea la scurt timp cum inflaţia creşte, iar aceasta o să însemne preţuri ridicate în toate domeniile. Ratele la bancă sunt majoritatea calculate în euro, chiar dacă noi le plătim în lei. Un studiu recent arăta că românii au o datorie medie de aproximativ 1600 euro. În mai puţin de o lună, aceasta a crescut cu aproape 150 lei. Iată unde s-a dus generoasă mărire de salariu minim dată de PSD", a declarat Năsui.

Reprezentantul USR a arătat că, la nivel de economie de ţară, datoria externă a României a crescut cu peste 9 miliarde de lei ca urmare a acestor fluctuaţii. Într-o singură lună, PSD ne-a îndatorat cu încă 450 lei, pe cap de locuitor.

"Să ne gândim: câte facturi sunt calculate în euro? De la telefon, la electricitate, sau internet. Chiar dacă suntem printre norocoşii care nu au datorii la bănci, nu suntem imuni la aceste grave consecinţe date de politica economică dezastruoasă practicată de PSD-ALDE. În timp ce alte economii se stabilizează, noi suntem loviţi şi mai mult de impredictibilitatea fiscală. Practic, gonim investitorii cu aceeaşi viteză cu care se depreciază leul, iar puterea noastră de cumpărare scade pe zi ce trece. În curând, actuala guvernare ne va aduce în aceeaşi situaţie ca Venezuela, unde salariul minim a crescut cu 300% la ultima modificare, iar din el abia se poate cumpăra un kilogram de şuncă", a precizat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne