MP UNIREA condamnă declaraţiile lui Chicu despre Mureşan: Minte şi manipulează fără nicio remuşcare

Ion Chicu, premierul R. Moldova
Ion Chicu, premierul R. Moldova (parlament.md)

Mişcarea Politică UNIREA condamnă declaraţiile calomnioase şi atacurile furibunde asupra României şi a Uniunii Europene, adresate europarlamentarului Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat, pe bună dreptate, că „Guvernul RM eşuează în gestionarea crizei Covid-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

Potrivit MP UNIREA, limbajul folosit de prim-ministrul Ion Chicu este total inadecvat şi nu poate fi catalogat decât ca o lipsă acută de contact cu realitatea, „or frustrarea lui Chicu nu poate fi explicată decât prin faptul că el nu-şi aparţine, iar Guvernul de buzunar al lui Dodon pe care îl conduce este unul eşuat şi care se clatină pe zi ce trece, iar asta i-a afectat atât de mult capacitatea de gândire şi întreaga raţiune (asta dacă cumva o avea)”.

Mai mult decât atât, au punctat membrii UNIREA, Chicu şi-a permis să vorbească despre corupţia din România, precum că ar fi cea mai mare din Europa, dar şi despre gestionarea crizei de Covid - 19 din România.

„Chicu minte şi manipulează fără nicio remuşcare, la fel ca şi şeful său Dodon, de la o vreme expert în toate celea. Pe această cale, îi aducem la cunoştinţă că, în ultimele 24 de ore, în România, cu o populaţie de aproximativ 20 de milioane de oameni au fost confirmate 127 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar în Republica Moldova, cu doar 3 milioane – 151”, se arată în declaraţia MP UNIREA.

În ceea ce priveşte nivelul corupţiei, prim-ministrul de la Chişinău nu este în măsură să vorbească despre un astfel de fenomen, consideră politicienii, mai ales după apariţia imaginilor în care „şeful său Dodon” ar lua un pachet de la Plahotniuc.

„Faptul că Republica Moldova este un stat măcinat de corupţie o arată şi datele indicelui de percepţie a corupţiei pentru 2018, realizat de Transparency Internaţional, în care RM stă mai rău la capitolul corupţie decât state africane precum Niger, Zambia şi Etiopia şi la acelaşi nivel cu Pakistan şi Vietnam.

Republica Moldova se plasează cu indicele 33, pe locul 117 din 180 de state ale lumii incluse în raport, iar pentru comparaţie, România are un indice de 47, situându-se pe locul 61”, au precizat membrii MP UNIREA.

„Toate acestea nu fac altceva decât sa prefaţeze demisia iminentă a pandemicului Chicu şi debarcarea pungaşului Dodon”, au conchis politicienii unionişti de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe