Moscova vrea 25 secţii de votare în R. Moldova, dintre care 22 în Transnistria

Pentru alegerile deputaţilor Dumei de Stat de la Kremlin, Moscova a cerut autorităţilor de la Chişinău permisiunea pentru 25 secţii de votare, dintre care doar 3 pe teritoriul din dreapta Nistrului.
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE)
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) (Epoch Times România)

Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a solicitat recent, autorităţilor moldoveneşti, prin intermediul unor note verbale adresate Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova la 18 septembrie 2016 a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

Notabil este faptul că misiunea diplomatică a Federaţiei Ruse şi-a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare, dintre care 4 în localităţile din dreapta Nistrului: în Chişinău, Bălţi, Comrat cu un punct mobil în oraşul Cahul şi 22 în regiunea transnistreană.

„În urma examinării de rigoare a demersurilor respective, MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse. Totodată, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe