Montreal este oraşul ideal pentru studenţii străini

(photos.com)

Oraşul canadian Montreal se află în fruntea unui clasament întocmit de revista britanică The Economist şi o bancă chineză. Ca instruire, cost, diversitate culturală şi socială, Montreal este perfect pentru studii, fiind urmat de Londra şi Hong Kong, scrie lefigaro.fr.

Studiul arată că oraşul canadian oferă cel mai bun potenţial randament în plan financiar, cultural şi social. Au fost evaluate în total 80 de oraşe în privinţa calităţii învăţământului, pieţii imobiliare locale, diversităţii culturale şi sociale, integrării profesionale, costului vieţii şi ratei infracţionalităţii.

Conceput ca un ghid pentru părinţi, profesori şi studenţi, studiul arată că oraşul Montreal depăşeşte mult celelalte oraşe din lume, cu un indice de 72,4 puncte. 'Montreal ocupă primul loc nu numai datorită politicilor de imigraţie prietenoase, ci şi posibilităţilor de integrare profesională', se spune în studiu. Şi situaţia pieţei imobiliare a jucat un rol important în clasamentul oraşelor, Canada reuşind să evite criza imobiliară care a lovit crunt Statele Unite.

Montreal este urmat de Londra, cu 70,2 puncte şi Hong Kong - 69,2 puncte. În pofida faptului că predomină oraşele occidentale, oraşe asiatice precum Singapore (locul al 12-lea, cu 65 puncte) şi Seul (locul al 17-lea, cu 62,3 puncte) câştigă teren, subliniază ancheta.

Canada este o destinaţie preferată a studenţilor străini. Guvernul s-a angajat să crească numărul de studenţi din ţară prin îmbunătăţirea modurilor de obţinere a vizei, lucru pe care l-a şi reuşit pentru că anul trecut s-a depăşit prima oară numărul de 100.000 de studenţi străini veniţi în Canada. Anunţul a fost făcut în luna martie de Jason Kenney, ministrul canadian al Cetăţeniei şi Imigraţiei.

'La Montreal se află patru universităţi, unele de reputaţie mondială', arată în La Presse Andre Costopoulos de la Universitatea McGill. 'Aproape un sfert din cei 38.000 de studenţi înscrişi la McGill sunt studenţi străini şi circa 50% dintre ei vin din alte ţări decât Statele Unite. În luna septembrie alţi 2.400 studenţi străini vor veni să înveţe la McGill', se mai spune în articol.

Politicile guvernamentale îi consideră pe aceşti studenţi imigranţi indispensabili pentru creşterea demografică şi economică a ţării. Potrivit unui studiu publicat în cursul acestei luni de Universum, Canada ocupă locul al patrulea printre ţările în care studenţii vor să lucreze.

Clasamentul este dominat de oraşe şi metropole anglofone. Primul oraş din clasament unde nu predomină engleza este Berlin, pe locul al 18-lea. Parisul figurează doar pe poziţia a 29-a, Lyon ocupă locul al 69-lea, iar Grenoble, al 77-lea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură