Montpellier HB, a cucerit Liga Campionilor la handbal masculin (video)

Echipa franceză s-a impus în marea finală desfăşurată la Koln (Germania) în faţa celor de la HBC Nantes, cu scorul de 32-27 (16-13).
Montpellier HB, noua campioană a Europei la handbal masculin.
Montpellier HB, noua campioană a Europei la handbal masculin. (Captură foto)

Montpellier HB este noua campioană a Europei la handbal masculin după ce a reuşit să se impună cu succes în faţa unei alte grupări franceze, HBC Nantes cu scorul de 32-27 (16-13).

Partida desfăşurată în oraşul german Koln i-a adus clubului din Hexagon cel de-al doilea trofeu din palmares la o distanţă de 15 ani de la câştigarea primului, din lotul de jucători prezenţi atunci rămânând activi doar căpitanul Michael Guigou, respectiv tehnicianul Patrice Canayer.

Dintre cei care s-au remarcat a fost goalkeeper-ul Gerard, care a avut o evoluţie formidabilă reuşind să salveze 12 mingi, în timp ce în atac s-au evidenţiat Simonet şi Fabregas - ambii cu câte şase goluri. De la vicecampioni cel care a adus cele mai multe puncte a fost Lazarov (6 goluri).

De menţionat că Montpellier ratase, marţi, câştigarea titlului în Franţa după ce pierduse în finală în faţa celor de la Saint-Raphael Var Handball.

Au evoluat echipele:

Montpellier: Gerard (12 mingi parate), Portner (2) - Simonet (6 goluri), Truchanovicius (1), M. Guigou (3), M. Richardson (4), Kavticnik (5), Faustin (1), Fabregas (6), Soussi (1), Mamdouh (5).

Nantes: Dumoulin, Siffert - Lagarde (2), Nyokas (2), Clăire (2), Klein (3), Lazarov (6), Gurbindo (4), Balaguer (4), Hansen (4).

Arbitri: Oscar Raluy, Angel Sabroso (ambii din Spania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport