Monica Ghiurco va fi audiată de Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR

Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR s-a sesizat în cazul Monicăi Ghiurco, care s-a solidarizat cu jurnaliştii de la Antena 3 şi a participat la mitingul organizat duminică la Palatul Cotroceni, miting care s-a soldat cu violenţe la adresa unor jurnalişti de la televiziuni neagreate de Antene.

Monica Ghiurco (TVR) va trebui să răspundă în faţa Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR, pentru a-şi explica ieşirile publice, în urma cărora a declarat că „susţine libertatea de exprimare” şi că este alături de jurnaliştii de la Antena 3. De altfel, potrivit Adevărul, jurnalista TVR a fost prezentă în studioul televiziunii din Băneasa, unde şi-a subliniat solidaritatea faţă de angajaţii postului lui Dan Voiculescu.

Criticată pentru solidaritatea arătată faţă de Antene, Monica Ghiurco s-a declarat, pe Facebook, o apărătoare a "adevărului, libertăţii individului, responsabilităţii individuale şi egalităţii în faţa legii". „Dacă aveţi vreun reproş pe care să mi-l aduceţi în ceea ce priveşte activitatea mea de jurnalist la TVR (partizanat, dezechilibru editorial, minciună, reacredinţă, manipulare), chiar vă rog să o faceţi! Dacă se poate cu probe, ca să nu mai pierdem vremea în dispute sterile. În rest vă asigur că nu are de ce să îmi fie ruşine, câtă vreme adevărul, libertatea individului, responsabilitatea individuală şi egalitatea în faţa legii sunt valorile în care cred şi în virtutea cărora acţionez. Mai suntem într-o ţară liberă, nu? Acum poftiţi, înjuraţi-mă dacă aşa consideraţi!”, a scris Monica Ghiurco pe Facebook.

Vorbind despre manipulare, reamintim că "Marşul libertăţii" organizat de Antene, la care a participat jurnalista TVR, s-a bazat pe minciuni. După arestarea lui Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, "vedetele" Antenelor şi-au mobilizat telespectatorii să iasă în stradă pentru a îi apăra, afirmând că "Antena 3 e confiscată, victimă a unui abuz uriaş". Sediul Antenei nu aparţine însă postului TV ci GRIVCO, iar pe clădirea respectivă justiţia a pus sechestru pentru a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro cauzat de Dan Voiculescu statului român. Jurnaliştii nu sunt în pericol de a fi daţi afară, ci televiziunea ar putea plăti chirie către stat. Mai mult, averea lui Voiculescu este estimată la peste 120 de milioane de euro, din care familia mogulului ar putea achita prejudiciul creat de privatizarea frauduloasă a ICA, astfel încât sechestrul pe clădirile Antenei să fie ridicat.

Mai mult, însăşi avocata lui Dan Voiculescu declara că nu se pune problema că Antena 3 să fie închisă, aşa cum susţin angajaţii postului. Activitatea televiziunii nu este afectată în niciun fel de sechestru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne