Moldova: 2% din impozitul pe venit al cetăţenilor va putea fi direcţionat către ONG-uri

La fel ca în România, Bulgaria şi alte state europene, contribuabilii din Moldova vor putea dona până la 2% din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităţilor ONG-urilor.
Şedinţa Cabinetului de miniştri din 20 aprilie 2016
Şedinţa Cabinetului de miniştri din 20 aprilie 2016 (gov.md)

La iniţiativa legislativă a unui grup de deputaţi, Guvernul Republicii Moldova a decis în cadrul şedinţei de miercuri ca începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor, contribuabilii care sunt persoane fizice, nu desfăşoară activitate antreprenorială şi nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcţiona până la 2% din impozitul pe venit datorat bugetului de stat pentru finanţarea activităţilor ONG-urilor.

Până acum, s-a hotărât ca de această donaţie să poată beneficia organizaţiile necomerciale, cultele religioase şi părţile componente ale acestora. Ministerul Justiţiei urmează să stabilească şi să publice lista beneficiarilor până la data de 31 decembrie, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul se va ocupa de controlul utilizării acestor sume şi de mecanismul de aplicare a amendamentelor.

Menţionăm că o practică similară există în mai multe ţări europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria, de exemplu, alocă pentru susţinerea organizaţiilor necomerciale acelaşi cuantum procentual din impozitul pe venit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe