Modificarea Codurilor Penale prin OUG. Tăriceanu: Nu beneficiez

În timp ce USR arată că adoptarea prin OUG a modificărilor Codurilor Penale îl va scăpa pe Tăriceanu de dosar, liderul ALDE susţine contrariul.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, neagă faptul că ar fi unul dintre beneficiarii deciziei luate luni în CEx-ul PSD, respectiv adoptarea rapidă a modificărilor Codului Penal prin OUG. Mai exact, Tăriceanu susţine că nu va beneficia de efectul prescripţiei care ar urma să îi închidă dosarul de luare de mită.

”Nu beneficiez de efectul prescripţiei. Această amânare nu mă avantajează”, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai susţinut că s-a decis în conducerea Senatului ca la referatul procurorilor să aibă acces toţi parlamentarii, nu doar cei din Comisia Juridică şi că ar fi fost pregătit şi astăzi să vină cu explicaţii în cererea de ridicare a imunităţii în dosarul Microsoft, în care este acuzat că ar fi luat mită 800 de mii de euro.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Membrii Biroului permanent din Senat au decis, luni, la solicitarea lui Tăriceanu, prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către senatorii jurişti în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva acestuia.

„Ne-a făcut această solicitare. Am hotărât, pe de o parte, să prelungim termenul pentru raport cu zece zile, să permitem senatorilor care doresc să studieze dosarul să vadă fiecare ce elemente are pentru a-şi concluziona un punct de vedere pentru vot şi, la fel, să existe o declaraţie de constituţionalitate, pentru că totuşi aceste documente sunt nepublice şi ideea este că cine vrea să le consulte, să ştie în cunoştinţă de cauză şi să voteze în cunoştinţă de cauză, nu neapărat să poată să expună în spaţiul public. Începând de astăzi am decis termen zece zile pentru studiere. Sperăm să nu mai fie nevoie de vreo altă prelungire”, a declarat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Cât despre posibilitatea amânării raportului după sărbători, Manda a afirmat că pot fi speculaţii de orice fel, însă Biroul permanent a fost sesizat „în acest moment” cu situaţia de fapt.

Mai precizăm în context că surse din PSD au menţionat că oricum un vot pe cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Tăriceanu nu se va da în acest an.

Reamintim că ieri, după ce în CEX-ul PSD social-democraţii au decis ca Guvernul să poată da ordonanţă de urgenţă pe modificările declarate constituţionale ale Codurilor Penale, deputatul USR Stelian Ion a acuzat ca Tăriceanu va scăpa de acuzaţia de luare de mită ca urmare a modificărilor termenelor de prescripţie a răspunderii penale, declarate constituţionale de CCR

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne