Miting in Manhattan sustine distrugerea partidului comunist chinez

Li Dayong, directorul executiv al miscarii Tuidang, care ii ajută pe descendenţii chinez de a iesi din Partidul Comunist Chinez, vorbeşte la un miting în Chinatown NY. În prezent, peste 100 de milioane de persoane au demisionat din partid.
Li Dayong, directorul executiv al miscarii Tuidang, care ii ajută pe descendenţii chinez de a iesi din Partidul Comunist Chinez, vorbeşte la un miting în Chinatown NY. În prezent, peste 100 de milioane de persoane au demisionat din partid. (Dai Bing / The Epoch Times)

Sute de persoane s-au adunat la Columbus Park in orasul chinezesc din Manhattan duminica pentru a sprijini cele 104 milioane de retrageri din Partidul Comunist Chinez (PCC) si organizatiile sale afiliate, incepand din 2004.

Valul de demisii in masa din Partidul Comunist Chinez a fost organizat de ziarul Epoch Times - in urma publicarii unei serii de editoriale despre istoria plina de crime a Partidului Comunist, cunoscuta sub numele de Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist. Seria de editoriale, interzisa de comunistii chinezi imediat dupa aparitie, a produs miscari sociale majore in cadrul unei societati care nu are acces la informatii libere. Una dintre cele mai importane este si initiativa Epoch Times de a organiza demisii din Partidul Comunist Chinez.

Mai multor grupuri pro-democratie, inclusiv Jurnalului Democratic din China si Partidului Democratiei Chineze, li s-au alaturat oameni care sustin oprirea persecutiei Falun Gong de catre China comunista. Falun Gong este grupul cel mai puternic persecutat de catre PCC, incepand cu anul 1999.

Unui numar de aproximativ 60 de chinezi din New York, care au demisionat din PCC in ultimele cateva luni, li s-au prezentat certificate de demisie, si aproximativ 40 de trecatori si prietenii de-ai suporterilor au demisionat pe loc (n.r din PCC). Miscarea de demisionare in masa din Partidul Comunist si organizatiile aferente, numita "Tuidang" in chineza, a continuat sa castige teren. Recent, doar in vecinatatea cartierului Flushing din Manhattan intre 1.500 si 3.000 de persoane renunta la PCC in fiecare luna.

Mitingul a inceput pe la ora 10 a.m., dupa ce practicantii Falun Gong au terminat de facut exercitiile specifice grupului, formate din miscari lente,cu origini care se pierd in negura vremurilor.

"Cred ca cel mai mare obstacol este frica, deoarece guvernul PCC, nu e ca Statele Unite ale Americii, nu exista libertate. Nu exista libertate de exprimare, daca te duci inapoi in China vei fi persecutat, si [este] o persecutie foarte, foarte brutala", a declarat Jenny Qian, unul dintre cei care au primit un certificat onorific de demisie. "Dar cred ca avem nevoie de libertate. Avem nevoie de libertatea de a ne apartine noua insine. Aceasta este o sansa foarte mare pentru o multime de oameni. "

"Dupa ce miscarea a inceput, tot mai multi oameni au participat activ si acum, oamenilor nu le mai este atat de frica", a declarat Yi Rong, unul dintre organizatorii evenimentului.

Dr. Li Dayong, CEO al Centrul de Servicii Globale pentru Renuntarea la Partidul Comunist Chinez, a declarat ca numarul celor care demisioneaza din PCC este in continua crestere: "vedem acum, cum oameni din intreaga lume celebreaza miscarea Tuidang. "Acum, cand intrebati pe cineva, ei spun repede" Cum pot iesi? "sau "Am renuntat deja!"

Centrul de Servicii Globale pentru Demisii din PCC este o organizatie non-profit infiintata in anul 2005. Ea are peste 100 de centre in mai mult de 30 de tari, si ajuta oamenii sa demisioneze din PCC prin internet, linii telefonice, faxuri, e-mail, si in persoana."

Wang Beiji, un sustinator al drepturilor omului, a luat cuvantul la eveniment si a subliniat ca practicantii Falun Gong nu au luptat doar impotriva persecutiei, dar, de asemenea, pentru cultura din China si pentru poporul chinez. El a mentionat modul in care practicantii au ajutat la spargerea blocajului de pe internet creat de catre PCC si au raportat ceea ce PCC a incercat sa ascunda.

PCC nu este responsabil, cum ar trebui sa fie un guvern... [si noi] trebuie sa-i impiedicam sa distruga tara, sa le dam vestea ca toata lumea e cu ochii pe ei. E timpul ca oamenii din intreaga lume sa vorbeasca.

"Nu am nici o legatura cu Falun Gong, si niciodata nu am participat la vreun eveniment Falun Gong sau Tuidang inainte, dar ma aflu astazi aici pentru ca vreau sa va multumesc", a spus el.

Zhou Yanhua, un practicant Falun Gong, fost profesor in China, a declarat ca a fost inchis in 2006 pentru ca a dat unui student un pliant despre Falun Gong. Directorul scolii a atentionat un secretar al PCC, si Zhou spune ca nu aveau motive sa-l aresteze si astfel au mintit. I s-a spus ca se intalnea cu secretarul pentru o discutie, dar cand a ajuns la destinatie, o masina a fost trimisa sa-l rapeasca si a fost detinut timp de o luna si fortat sa vizioneze filme de propaganda PCC non-stop, impreuna cu alte forme de abuz .

"Care este motivul pentru a persecuta pe cineva care se bazeaza pe principiile sau convingerile sale?" a intrebat Huang Xiang, poet si activist al democratiei. "China are o cultura foarte pura si traditionala, iar PCC reactioneaza cu violenta impotriva propriei culturi si clipa de clipa ei isi distrug propria tara. Imi cer drepturile – nu merit si eu sa am drepturi?”

"Lumea intreaga trebuie sa vorbeasca, si Beijing-ul trebuie sa auda "eliberati China", Qian Bai a declarat in discursul sau. "Trebuie sa ajutam ca acest lucru sa se poata realiza."

Dr. Wang Zhi Yuan, presedinte al Organizatiei Mondiale pentru Investigarea persecutiei impotriva Falun Gong (WOIPFG), spune ca dupa ce au aflat adevarul despre PCC, oamenii doresc sa se detaseze de partid, iar acesta este pe cale sa fie distrus.

"[PCC] nu este responsabil, cum ar trebui sa fie un guvern... [si noi] trebuie sa-i impiedicam sa distruga tara, sa le dam vestea ca toata lumea e cu ochii pe ei. E timpul ca oamenii din intreaga lume sa vorbeasca."

Dupa adunare, fanfara Tian Guo a organizat o parada in orasul Chinezesc, alcatuita din cei care doresc anihilarea PCC, din suporterii si practicantii Falun Gong. Au mai luat parte un corp de tobosari, precum si persoane in doliu dupa pierderea celor ucisi de catre PCC. Parada s-a incheiat la Columbus Park cateva ore mai tarziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe