Mitică Dragomir: Da, am trei pensii. Le merit. Cine se compară cu mine dintre consilierii ăştia propuşi?

Mitică Dragomir (st), alături de Gabriela Firea, Petre Roman şi alţi social-democraţi
Mitică Dragomir (st), alături de Gabriela Firea, Petre Roman şi alţi social-democraţi (Screenshot)

Dumitru Dragomir, candidat pe listele PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a declarat, la postul B1 TV, că îşi merită cele trei pensii speciale de care beneficiază în prezent, în valoare cumulată de 206.400 Ron. În plus, Dragomir a afirmat că niciunul dintre consilierii “propuşi” pentru alegerile locale din septembrie nu se compară cu el.

“Eu pe unde am fost am făcut câte ceva. Eu am concurat pentru Primăria Capitalei şi am ieşit pe locul 3, cu Băsescu şi cu Geoană. Eu, da, am trei pensii. Pentru că le merit. Am contribuit, aveam 15.000 de euro pe lună salariu, plăteam 6000 de euro la stat, la Ligă. Am fost 2 legislaturi la Parlamentare, dintre care vicepreşedinte de Comisie Parlamentară. Sunt singurul din istoria acestei ţări din opoziţie care am făcut singur o lege organică, am drept de autor asupra ei.

Cine se compară cu mine dintre toţi consilierii ăştia care sunt propuşi? Pe unde am fost am făcut stadioane, am promovat tineri, am făcut sediul Ligii, cel mai frumos din lume, nu din acesta ţară. Eu am finanţat şi n-am luat de la cluburi bani. Eu m-am zbătut şi am făcut rost de bani şi am făcut această clădire”, a afirmat fostul preşedinte al al Ligii Profesioniste de Fotbal.

În cazul în care va obţine o poziţie în Consiliul General, Dragomir, poreclit “Corleone” sau “Mitică de la Ligă”, va lua şi indemnizaţie.

Din declaraţia de avere aflăm că, pe lângă aceste pensii speciale, “Corleone” mai deţine bijuterii şi ceasuri de 100.000 de euro, o vilă de peste 500 mp şi două apartamente, de 210 mp şi 240 mp. În plus, în luna mai a acestui an, Dragomir a vândut către o societate comercială o vilă, pentru care a încasat suma de 3,9 milioane de euro. La altă rubrică din declaraţia de avere apare o altă vânzare, o vilă din Voluntari, pentru care “Corleone” a încasat suma de 110.000 de euro. Totuşi, banii obţinuţi din vânzări nu apar în conturile sale, în care se află doar 218.000 lei şi 210.000 euro, într-un cont din 2016.

Întrebat în legătură cu averea sa, Mitică Dragomir a precizat că a acumulat-o legal, plătind taxe la stat şi lucrând “de dimineaţă până noaptea”.

“Eu sunt milionar de ani de zile. Eu am făcut blocuri. Eram preşedinte la Ligă şi construiam blocuri. Am vândut 4-5 blocuri, 40 de vile până acum. Eu am muncit de dimineaţa până noaptea. În afară de asta, 20 de ani am avut un salariu de la Parlament, de la Ligă, dar plăteam taxele la stat”, a adăugat Dumitru Dragomir.

Reamintim că “Mitică de la Ligă” a fost deputat PRM şi are multiple condamnări cu închisoarea, inclusiv pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, când a fost pedepsit cu şapte luni de puşcărie pentru jocuri ilegale de noroc. De asemenea, în ianuarie 2019 a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, însă decizia nu a fost definitivă şi a putut fi atacată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne