Mirel Rădoi, vrea în semifinale! Declaraţiile selecţionerului după calificarea naţionalei de tineret la CE-U21

Naţionala de fotbal Under-21 s-a calificat după o pauză de 20 de ani la competiţia europeană graţie victoriei obţinute la scor uriaş în faţa reprezentativei Liechtensteinului, scor final 4-0 (3-0).
Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Mirel Rădoi. (Getty Images)

Mirel Rădoi - selecţionerul naţionalei de tineret a României, este foarte fericit de performanţa uriaşă reuşită, marţi seara, pe stadionul 'Ilie Oana' din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor CE - Under 21, şi anume calificarea după o pauză de 20 de ani la turneul final de anul viitor (16-30 iunie 2019, găzduit de Italia şi San Marino).

Pentru Rădoi, care a preluat recent pe tricolori de la Daniel Isailă, cel care a condus "naţionala mică" în primele jocuri din preliminarii, această izbândă este doar începutul, fostul stelist având planuri mari pentru elevii săi - atingerea careului de aşi a competiţiei continentale.

"În acest moment, obiectivul îl reprezintă locurile 1-4, pentru că vrem să mergem la Jocurile Olimpice. Credem că vom obţine o performanţă şi mai mare şi aceea va fi în Italia." a declarat fostul internaţional, acesta dorind să ducă până la capăt acest proiect, indiferent de ofertele care ar putea să-i apară între timp.

"Nu se pune problema să plec de la naţionala de tineret. Vreau să duc acest proiect la final. Nu voi pleca indiferent de ofertă, chiar dacă e vorba despre o echipă de club sau despre altă naţională", a adăugat Mirel Rădoi la conferinţa de presă susţinută după partida cu Liechtenstein.

Naţionala noastră a terminat pe primul loc în clasamentul grupei cu 24 de puncte, urmată de Portugalia, 22 puncte, Bosnia-Herţegovina, 18 puncte, Ţara Galilor, 13 puncte, Elveţia, 10 puncte, Liechtenstein, 0 puncte.

La turneul final vor participa 12 echipe, fiind calificate până acum Italia (echipa gazdă), Spania, Franţa, Anglia, Serbia, Germania, Croaţia, Danemarca, Belgia şi România. Ultimele două participante urmând a fi decise în urma meciurilor de baraj.

Tragerea la sorţi în care se vor stabili grupele de la EURO 2019 vor avea loc la Bologna - 23 noiembrie.

Semifinalistele Campionatul European de tineret se vor califica în mod direct la Jocurile Olimpice din 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport