Ministrul Muncii a decis să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea

Ministrul Muncii, Ana Costea, intenţionează să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea bugetarilor.
Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu.
Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu. (Epoch Times România)

În urma discuţiilor cu liderii principalelor organizaţii sindicale, ministrul Muncii, Ana Costea, a decis să retragă proiectului de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar, a anunţat Cosmin Andreica, consilierul ministrului.

Potrivit consilierului, Ana Costea intenţionează să îşi depună mandatul dacă nu se va ţine cont de părerea sa cu privire la proiectul de ordonanţă privind salarizările bugetarilor.

"Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, şi-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat. (...) Este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiţionări financiare şi de a-l face funcţional şi a corecta disfuncţionalităţi constatate la legea actuală de salarizare", a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, citat de Agerpres.

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, a explicat că actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze "starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar".

"Felicităm poziţia ministrului Costea pentru că, în urma discuţiilor purtate cu confederaţiile sindicale şi reprezentanţii federaţiilor bugetare, a luat decizia retragerii acestui proiect de Ordonanţă care n-ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în sectorul bugetar", a precizat liderul sindical.

Premierul Dacian Cioloş şi miniştrii cu responsabilităţi în elaborarea Legii salarizării bugetare urmează să aibă o întrevedere la Palatul Victoria pentru a discuta despre concluziile întâlnirii pe care sindicatele au avut-o cu ministrul Ana Costea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne