Ministrul Mihnea Costoiu dă liber la scăldat pe litoral

Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics (ELI-NP). În imagine, Mihnea Cosmin Costoiu
Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics (ELI-NP). În imagine, Mihnea Cosmin Costoiu (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a asigurat, sâmbătă populaţia că apa Mării Negre nu pune riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc.

După ce Ministerul Afacerilor Externe din România i-a atenţionat vineri în plin sezon estival pe românii care vor să călătorească în Bulgaria, sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, că există riscul ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A, ministrul Costoiu asigură că, cel puţin deocamdată, partea românească de mare nu prezintă pericole pentru turişti:

"Pentru moment, datele ştiinţifice cuprinse în analizele periodice arată că nu există niciun risc pentru sănătatea publică a turiştilor aflaţi pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificări suplimentare, ale căror concluzii vor fi comunicate publicului în cel mai scurt timp", a spus ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.

Potrivit Mediafax, calitatea apelor de îmbăiere din România se află permanent în atenţia autorităţilor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral efectuând analize ale apei bilunar.

Având în vedere situaţia de potenţial pericol pe litoralul bulgăresc, DSN Constanţa a anunţat că, până în prezent, toate probele de apă recoltate din mare s-au încadrat în valoarea de referinţă a standardului, "în conformitate cu legislaţia europeană şi românească în vigoare."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură