Ministrul Energiei: Timp de câţiva ani, ne-am uitat la bani cum se adună, degeaba, în conturi

Victor Grigorescu
Victor Grigorescu (Facebook.com/Victor Grigorescu)

Am semnat cu Complexul Energetic Oltenia două contracte de finanţare, în valoare de aproximativ 21 milioane de euro, pentru modernizările grupurilor energetice de la Rovinari şi Işalniţa, din Planul Naţional de Investiţii, a anunţat sâmbătă, pe contul său de Facebook, ministerul Energiei, Victor Grigorescu.

Planul Naţional de Investiţii gestionat de Ministerul Energiei este alimentat din fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

"Timp de câţiva ani, din cauza blocajelor birocratice şi din nepricepere, ne-am uitat la bani cum se adună, degeaba, în conturi. La începutul anului 2016 eram aproape să pierdem aprobarea Comisiei Europene, din cauza întârzierilor nejustificate ale administraţiei publice româneşti. Începând de vineri, direcţionăm banii către investiţii în capacităţile noastre energetice care au cea mai mare nevoie", a declarat Victor Grigorescu.

Până la finalul mandatului său, ministrul Energiei intenţionează să redeschidă schema de finanţare pentru a accepta şi alte proiecte viabile de modernizare a agregatelor noastre energetice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne