Nicuşor Dan: Dacă vă opuneţi betoniadei, semnaţi petiţia!

Preşedintele USB îi îndeamnă pe bucureştenii care nu sunt de acord cu defrişările şi betonările din sectorul 3 să semneze o petiţie pentru a cere stoparea lucrărilor.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, îi îndeamnă pe cetăţenii care se opun betonării sectorului 3, unde au loc ample lucrări de construire a unor alei pe spaţii verzi, cu îngroparea copacilor sub betoane, să semneze petiţia prin care Primăriei conduse de Negoiţă i se cere să stopeze betoniada.

De asemenea, Nicuşor Dan reiterează faptul că formaţiunea sa îl va da în judecată pe primarul Negoiţă, dacă va continua să nu le dea consilierilor documentele aferente lucrărilor din sector.

"Aud că Robert Negoiţă mă atacă pe mine şi USB pentru că ne opunem betonării sectorului 3, pe care el o numeşte, de la înălţimea doctoratelor plagiate, "modernizare". USB îl va da în judecată dacă va continua să refuze să ne pună la dispoziţie avizele pentru defrişările şi betonările din sectorul 3 Dacă vă opuneţi betoniadei semnaţi această petiţie", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Reamintim că numeroşi copaci au fost făcuţi prizonieri între pavele de beton şi circa 1 ha de verdeaţă a fost sacrificat în sectorul 3, pentru a se face loc unor noi alei pietonale. Scopul lucrărilor este ca trotuarele de pe bulevardele Lucreţiu Pătrăşcanu, C-tin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi din Parcul C-tin Brâncuşi să fie transformate în piste pentru biciclete, în timp ce cetăţenii vor circula pe noile alei din pavele roz. Pentru a putea merge pe noile trotuare, mămicile cu cărucioare sau oamenii cu handicap vor trebui însă să se strecoare printre copacii ale căror rădăcini sunt captive sub beton. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Imediat după demararea lucrărilor, consilierii USB din sectorul 3 au cerut Primăriei S3 contractele pentru respectivele lucrări, avizele, documentaţiile de urbanism etc. După ce au aşteptat 45 de zile în zadar ca primăria să le dea hârtiile, miercuri, USB l-a notificat pe Robert Negoiţă prin executor judecătoresc, să le pună la dispoziţie documentaţia cerută în maximum 3 zile, în caz contrar urmând să îl acţioneze în instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne