Ministrul austriac al Justiţiei: Voi vota pentru Kovesi! Nu am nicio îndoială că merită!

În timp ce în România liderii PSD şi ALDE o critică din răsputeri pe fosta şefă DNA iar ministrul Justiţiei se străduie să împiedice alegerea ei ca procuror şef european, în străinătate Kovesi pare că se bucură de multă apreciere.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul austriac al Justiţiei, Josef Moser, a declarat, vineri, la Parlament, că susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European. Mai mult, întrebat de un reporter austriac dacă va vota pentru fosta şefă DNA, Moser a răspuns afirmativ.

"Îi susţin candidatura tocmai pentru că procesul de selecţie a fost unul riguros. Vreau să accentuez faptul că au avut loc 3 runde de consultări: una la 20 decembrie, apoi la 11 ianuarie, când dintre cei 24 de candidaţi au fost selectaţi 11 cei mai buni. Au urmat două zile de interviuri, pe 30 şi pe 31 ianuarie, iar în urma acestor proceduri s-a făcut o listă scurtă în care doamna Kovesi se regăseşte şi ocupă primul loc.

Nu am nici o îndoială că dumneaei merită acest loc. Acum îşi vor spune cuvântul Parlamentul European şi Consiliul (JAI)", a declarat Moser.

Ministrul austriac al Justiţiei, Josef Moser, a mai declarat că Europa poate funcţiona doar pe o bază de încredere reciprocă. Iar încrederea reciprocă începe cu “rule of law” - când statul de drept şi independenţa justiţiei sunt respectate.

“Aceasta e însăşi piatra de temelie a UE şi asta e important pentru noi toţi. La asta suntem atenţi, asta trebuie să protejăm şi atragem atenţia ori de câte ori e cazul”, a arătat oficialul austriac.

Reamintim, referitor la candidatura fostei şefe DNA la şefia Parchetului European, că ieri şeful delegaţiei Comisiei pentru afaceri UE a Bundestag-ului, deputatul (CDU) Günther Krichbaum, şi-a exprimat şi el, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinerea pentru Kovesi.

"Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, practic este predestinată pentru această funcţie, şi eu mi-aş putea imagina că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi găsi o soluţie de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat şi o solicitare ministrului român al Justiţiei de a se situa şi de a sprijini candidatul român pentru că este un candidat care are şanse, este candidat la o funcţie înaltă europeană şi care ar fi practic oprit, puţin înfrânat, de către propriii săi conaţionali. (...) Tot ce a făcut de fapt doamna Kovesi a fost să lupte pentru statul de drept, a combătut corupţia şi merită tot sprijinul", a declarat Krichbaum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne