Ministerul Dezvoltării elimină "transparenţa" dintre principiile exercitării funcţiei publice [proiect]

Ministerul Dezvoltării condus de Sevil Shhaideh vrea să elimine "transparenţa" dintre principiile exercitării funcţiei publice, reiese dintr-un proiect de modificare a Statutului funcţionarului public.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Dezvoltării Regionale s-a gândit să elimine din Legea privind Statutul funcţionarului public exact cuvântul "transparenţă" din cadrul "principiilor care stau la baza exercitării funcţiei publice", relatează hotnews.ro.

Deocamdată, este vorba de un proiect legislativ de modificare a Statului funcţionarilor publici de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, condus de Sevil Shhaideh.

Astfel, la articolul 3 care stabileşte "Principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice", la punctul b) apare "transparenţa". În proiectul de modificare "transparenţa" dispare şi este înlocuită, la acelaşi punct b), de "competenţă".

În schimb, se introduce în rândul acestor principii "buna-credinţă, în sensul respectării drepturilor şi îndeplinirii obligaţiilor reciproce".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne