MiniLibri se deschide astăzi. Care este oferta la singurul târg de carte dedicat exclusiv copiilor

Afiş Târgul de carte pentru copii MiniLibri
Afiş Târgul de carte pentru copii MiniLibri (Centrul Step by Step)

La doar câteva săptămâni de la încheierea unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate lecturii, Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, a venit şi rândul celor mici să se bucure de cărţi. Târgul de carte pentru copii MiniLibri va debuta vineri, 7 decembrie şi va fi deschis până duminică, 9 decembrie, între orele 10.00 - 22.00, în Plaza România, din Bucureşti.

Organizatorii promit reduceri semnificative, lansări de carte, dar şi numeroase activităţi interactive, plăcute şi amuzante.

„Ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, din 2005, Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională completează spaţiul educaţional şi literar cu primul târg de carte pentru copii, MiniLibri. Scopul acestui târg este de a promova lectura pentru copii, începând încă de la naştere, de a încuraja lectura ca mijloc de relaţionare între părinţi şi copii”, a declarat pentru Epoch Times, Carmen Lică, director executiv al Centrului Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, unul dintre organizatorii evenimentului.

La ediţia din acest an a MiniLibri, 14 edituri vor aduce cărţi pentru cei mici, iar multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%, se arată într-un comunicat emis de organizatori.

Micuţii sunt încurajaţi să aducă de acasă cărţi de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alţi copii, se vor alege cu noi poveşti, noi legende, noi aventuri.

Evenimentul are şi un scop caritabil, iar cărţile colectate în cadrul târgului MiniLibri vor fi donate Fundaţiei Sfânta Macrina, unde sunt găzduiţi zilnic, aproximativ 120 de copii.

Fundaţia are ca scop oferirea de servicii sociale pentru integrarea socială a copiilor şi tinerilor fără adăpost, precum şi prevenirea şi înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiilor străzii. De asemenea, fondurile obţinute pe durata târgului din donaţii vor fi folosite de organizatori pentru promovarea, susţinerea şi conştientizarea importanţei educaţiei timpurii.

"Toate fondurile obţinute din donaţii şi sponsorizări vor fi investite în continuarea programului «Un start bun în viaţă». Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educaţie timpurie de calitate, în parteneriat cu autorităţile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populaţie mixtă din punct de vedere etnic", a precizat Carmen Lică.

Evenimente MiniLibri

Jocuri, concursuri amuzante cu premii, ateliere de imaginaţie, dar şi o expoziţie cu vânzare, în cadrul căreia se vor vinde obiecte decorative create de copiii de la Grădiniţa Bambi, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru copii de organizatorii MiniLibri.

La Clubul şoriceilor de bibliotecă, participanţii vor citi, desena şi vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „şoricei de bibliotecă”.

Sâmbătă, de la ora 12.00 şi 17.30, vizitatorii vor putea asculta corul copiilor de la Grădiniţa Bambi, iar începând cu ora 15:00, copiii prezenţi la MiniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului, cu ajutorul căreia îl vor cunoaşte pe Napoleon, care îi va învăţa despre curaj.

La MiniLibri, editura Ascendent va lansa cartea "Păţaniile unui ceainic mic", a cărui autor este Alex Toma, în vârstă de 8 ani. Evenimentul va avea loc sâmbătă, la ora 12.30.

Trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregătită cu spectacolul „Fata babei şi fata moşului”, duminică, între orele 12.00 şi 13.00.

Tot duminică, începând cu ora 11:00, specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi. De asemenea,

De la cea de-a şasea ediţie a târgului, nu vor lipsi nici vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze poveşti cu ajutorul celor mici.

Târgul MiniLibri va fi deschis în acest weekend, la Plaza România, între orele 10.00-22.00, iar intrarea vizitatorilor este liberă.

Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională este o organizaţie nonguvernamentală, care dezvoltă programe în domeniul educaţiei. Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură