Mihai Chirica, noul preşedinte al Biroului Politic Local al PNL Iaşi: "Ieşenii ştiu că nu vânez funcţii politice"

Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis, sâmbătă, ca organizaţia din municipiul de reşedinţă al judeţului să fie condusă de primarul Mihai Chirica. Edilul, exclus din PSD în 2018 şi intrat în tabăra liberalilor cu cinci luni în urmă, a ţinut să precizeze că nu a vânat niciodată funcţii politice şi că, alături de PNL, judeţul va putea deveni un pol regional de dezvoltare a Moldovei.

“Ieşenii ştiu că nu vânez funcţii politice. Nu m-au interesat niciodată. Important este să am alături de mine o echipă unită şi dedicată, alături de care să putem pune în practică programul nostru politic şi administrativ pentru Iaşi. Am găsit în Partidul Naţional Liberal un partener de încredere, care, alături de preşedintele Klaus Iohannis, poate pune cu adevărat Iaşul pe poziţia de pol regional de dezvoltare a Moldovei. Alături de ministrul Costel Alexe, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, putem arăta că se poate: se poate să începem Autostrada Unirii, se poate să accelerăm construirea Spitalului Regional de Urgenţă, se poate să edificăm un centru regional sportiv la Iaşi, se poate ca Iaşul să conteze la Bucureşti”, a afirmat Chirica, noul preşedinte al Biroului Politic Local al PNL Iaşi, citat de Agerpres.

La rândul său, Costel Alexe, ministrul Mediului şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Iaşi, a declarat, într-un comunicat de presă, că obiectivul său este dezvoltarea şi transformarea Iaşului într-unul dintre cele mai puternice judeţe din România şi că, din acest motiv, a ales să facă echipă cu Chirica, astfel încât, împreună, să deblocheze şi să aducă fonduri în zonă.

“Infrastructura rutieră, de utilităţi, educaţională şi medicală a Iaşului şi a Moldovei au fost în ultimii 30 de ani doar o planşă frumos desenată doar în campaniile electorale. În timp ce alte judeţe au progresat şi au făcut din acestea un fapt firesc, Iaşul, cu cea mai consistentă expansiune demografică, a rămas în urmă. Există atâtea atuuri - cea mai mare reţea de drumuri judeţene, obiective naturale şi de patrimoniu de anvergură, oportunităţi de infrastructură numeroase, cu o poziţie strategică deosebită care nu au fost fructificate din lipsă de voinţă politică, orgolii, lupte nesfârşite şi incompetenţă. Acum există şi voinţă politică, există şi fonduri. Şi în patru ani putem construi împreună, uniţi, nu dezbinaţi. Preluarea organizaţiei municipale de către Mihai Chirica îmi dă convingerea că responsabilităţile administrative şi cele politice vor contribui la succesul Iaşului pe termen lung”, a adăugat Alexe.

În plus, în perioada imediat următoare, conducerea PNL Iaşi va prezenta şi echipa de consilieri locali şi judeţeni care vor forma noile majorităţi politice la nivelul municipiului reşedinţă, oraşelor şi comunelor din judeţ şi a Consiliului Judeţean Iaşi.

Reamintim că Mihai Chirica, cunoscut pentru poziţiile sale critice la adresa fostului lider suprem al PSD Liviu Dragnea, a fost exclus din rândul social-democraţilor la începutul anului 2018. Excluderea lui Chirica a avut loc după ce Comisia de Etică a PSD Iaşi a propus sancţionarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii social-democrate. De asemenea, alături de Chirica, au fost excluşi din PSD şi viceprimarul Gabriel Harabagiu şi fostul deputat Sorin Iacoban, toţi cei trei fiind acuzaţi că au încălcat “de nenumărate ori” statutul formaţiunii.

Totodată, Mihai Chirica este un politician controversat. Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri generate de acesta se leagă de faptul că, în august 2018, băiatul lui Chirica a cumpărat o casă şi un teren în zona centrală a oraşului, pentru 250.000 de euro. Băiatul edilului avea însă doar 11 luni. La notariat, bebeluşul a fost reprezentat de bunica sa, nu de tată. Chirica a confirmat ulterior că achiziţia pe numele fiului său este şi o măsură de a proteja bunurile familiei.

“Sunt bunuri care nu pot fi atacate când ipotetic ar apărea cazuri de corupţie, de asta am şi ţinut ca dobândirea acestui bun să se facă exact din conţinutul declaraţiei de avere, dar pe de altă parte, aşa cum bine spuneţi, este şi o măsură de a-ţi proteja bunurile pentru că eu pe propria piele am asistat la situaţii în care mi-au fost sechestrate bunuri după care au fost scoase de sub sechestru, de ce să punem şi bunurile familiei într-un pericol atunci când ştim că nu este cazul? Ai cu ce să ţi le iei, ţi le cumperi şi ţi le protejezi utilizând legislaţia românească în vigoare”, a declarat primarul Chirica, citat de Ziar de Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne