Mihaela Buzărnescu, sfertfinalistă la dublu la turneul WTA de la Eastbourne (WTA)

Jucătoarea română alături de partenera sa Anna-Lena Friedsam (Germania) au acces în sferturile competiţiei britanice după ce au dispus de cuplul Nadia Kicenok (Ucraina)/Abigail Spears (Statele Unite) cu scorul de 6-4, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Getty Images)

Perechea româno-germană Mihaela Buzărnescu/Anna-Lena Friedsam s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale tabloului principal de dublu din cadrul turneului WTA Premier “Nature Valley Internaţional” de la Eastbourne, care se dispută pe iarbă, graţie victoriei obţinute în faţa cuplului Nadia Kicenok (Ucraina)/Abigail Spears (Statele Unite) cu scorul de 6-4, 6-2.

Buzărnescu şi Friedsam au avut nevoie de doar 63 de minute de joc pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei cu premii în valoare de 998.712 dolari. Cele două vor fi recompensate cu un cec de 8.109 dolari, respectiv 100 de puncte WTA la dublu, urmând ca în sferturi să joace împotriva câştigătoarelor din partida care le opune pe Arina Sabalenka (Belarus)/Daiana Iastremska (Ucraina) şi Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China/N.2).

Tot miercuri, Simona Halep şi Raluca Olaru au acces în penultimul act după ce au dispus cu 2-6, 6-0, 10-5 de cuplul Alicja Rosolska (Polonia)/Zhaoxuan Yang (China). Partida a durat 61 de minute.

Halep şi Olaru vor primi de la organizatori un cec de 15.925 dolari şi 185 de puncte WTA la dublu. În lupta pentru marea finală, româncele vor înfrunta cuplul Kirsten Flipkens (Belgia)/Bethanie Mattek-Sands (Statele Unite).

Tot miercuri, Halep a învins-o pe slovena Polona Hercog în optimile de finală, cu 6-1, 4-6, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport