Mihaela Buzărnescu învinsă de Cibulkova în semifinalele turneului de la Strasbourg (WTA)

Jucătoarea română a ratat calificarea în ultimul act al competiţiei franceze după ce s-a înclinat în faţa slovacei Dominika Cibulkova cu scorul de 2-6, 7-6 (5), 6-1.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Captură foto)

Mihaela Buzărnescu (30 ani, 32 WTA) a fost oprită din drumul ei către marea finală a circuitului WTA Internaţional “Internationaux de Strasbourg” de sportiva din Slovacia, Dominika Cibulkova (29 ani, 36 WTA), vineri, în penultimul act al competiţiei cu premii totale de 226.750 dolari.

Românca a fost învinsă de adversara sa cu 2-6, 7-6 (5), 6-1 după ce a fost în patru rânduri foarte aproape de a învinge. După un prim set adjudecat clar de favorita numărul patru (2-6), aceasta a fost foarte aproape de a încheia socotelile în runda a doua după ce a avut un avantaj de 5-3, dar nu a reuşit să-şi valorifice avantajul pierzând în tiebreak 7-6 (5).

În decisiv Mihaela a început bine, cu un prim set câştigat, pentru ca apoi să nu mai arate nimic până în final, Cibulkova făcându-şi jocul dorit până în final, scor 6-1. Partida a durat două ore şi 10 minute.

Sportiva noastră a avut în acest meci 2 aşi, 5 duble greşeli, 28 de winners şi 34 de erori neforţate, în timp ce adversara ei a numărat 4 duble greşeli, a strâns 15 winners şi 28 de erori neprovocate.

Buzărnescu, care va fi răsplătită cu un cec în valoare de 9.274 euro şi 110 puncte WTA pentru evoluţia la simplu, nu va părăsi competiţia, ea urmând să evolueze la dublu, acolo unde cu conaţionala Raluca Olaru va lupta în semifinale pe Xenia Knoll (Elveţia) şi Anna Smith (Marea Britanie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport